Najboljše kriptovalute

  Zanimanje ameriških podjetij za kriptovalute kljub izzivom narašča!

  V nedavni raziskavi družbe Paxos je 99 % vprašanih navedlo, da so se njihova podjetja v letu 2023 v primerjavi s prejšnjimi leti bolj osredotočila na projekte kriptovalut in veriženja blokov.

  Ugotovitve podjetja Paxos, ki se ukvarja s kriptovalutami, poudarjajo, da je 99 % ameriških podjetij s področja finančnih storitev, vključenih v raziskavo, v letošnjem letu v primerjavi s prejšnjimi leti namenilo enak ali večji poudarek projektom na področju kriptovalut.

  Paxos je raziskavo izvedel med 400 vodstvenimi delavci iz podjetij za finančne storitve s sedežem v ZDA, od katerih se vsako ponaša z najmanj petmilijonsko bazo uporabnikov in bodisi 50 milijardami dolarjev sredstev v upravljanju bodisi 50 milijardami dolarjev letnega obsega plačil.

  Glede na poročilo “2023 Enterprise Digital Asset Adoption Report” se podjetja kljub splošnemu zanimanju za uvedbo tehnologije digitalnih sredstev spopadajo z različnimi ovirami in izzivi. Kar 56 % vprašanih je kot glavno oviro, ki ovira uvedbo kriptografske rešitve, navedlo zapletenost implementacije. Paxos je komentiral:

  “Odpornost digitalnega premoženja in tehnologije veriženja blokov na tržne dogodke, gospodarske izzive in potrebo po večji regulativni jasnosti odraža, da so podjetja dolgoročno ponotranjila vrednost te tehnologije.”

  Graf, ki prikazuje skokovit porast zanimanja ameriških podjetij za projekte kriptovalut in veriženja blokov v letu 2023.

  Jonathan Anastasia, izvršni direktor družbe Mastercard, je v poročilu ob obravnavi izzivov znotraj kriptoinfrastrukture poudaril, da se je sodelovanje s podjetjem, ki je domače na področju kriptovalut, izkazalo za koristno. “Infrastruktura je težka. Morali smo poiskati domačega igralca na tem področju s tem globokim strokovnim znanjem, ki bi podjetja združil na tej poti.”

  V poročilu je še podrobneje opisano, da 51 % vprašanih meni, da je nestanovitnost trga glavna ovira za napredovanje pri projektih s kriptovalutami ali veriženjem blokov, 43 % pa jih kot pomembno oviro navaja finančne stroške izvajanja.

  Kljub tem oviram je manj kot 2 % anketirancev izrazilo mnenje, da jih pri napredku ovira pomanjkanje prepričanja o prednostih blockchaina.

  Spoznajte Rahula Nambiampuratha iz Kerale v Indiji, usposobljenega samostojnega pisca, specializiranega za kriptovalute. Rahul je študiral finance na univerzi Sikkim Manipal. Je strokovnjak za kriptovalute, tehnologijo veriženja blokov, NFT in Web3, novo dobo interneta. Rahul je kriptovalute začel raziskovati leta 2014. Ima več kot pet let izk ..