Top kriptografija

  Whale-Led Bitcoin Surge Breaks $44K Barrier, Več dobičkov pred nami?

  Bitcoin (BTC) se je v sredo močno okrepil, presegel mejo 44.000 dolarjev in dosegel nov štiritedenski vrhunec, k čemur je pripomoglo več dejavnikov, med drugim povečano kopičenje s strani večjih imetnikov in naraščajoča uspešnost ameriških delniških indeksov.

  Vodilna kriptovaluta, ki slovi po prevladujoči tržni kapitalizaciji, se je s prejšnje ravni 42.700 USD povzpela do vrha pri 44.300 USD, s čimer je dosegla najvišjo ceno od 12. januarja, kmalu po uvedbi promptnih skladov za trgovanje z bitcoini (ETF) v ZDA.

  Ta skok za več kot 2,5 % v 24 urah je pomenil tudi ponovni vzpon bikovskega razpoloženja na področju kriptovalut. Medtem so se vzponu pridružile tudi ethere (ETH) in druge kriptovalute, pri čemer je ethere zabeležil opazno 2,3-odstotno rast, čeprav je Cardano (ADA) nekoliko zaostal in zabeležil skromen 0,4-odstotni padec.

  Vpogledi analitikov družbe Bitfinex v začetku tedna so nakazovali, da je k nedavnemu pritisku na znižanje cen BTC morda prispeval povečan prodajni pritisk rudarjev. Vendar se je zdelo, da se je plima in oseka dramatično obrnila in potencialno preplavila prodajalce, ko se je BTC začel vzpenjati.

  Zlasti priznani kriptoanalitik Ali Martinez je v sredo poudaril izrazito povečanje kopičenja s strani bitcoin kitov, kar kaže na obnovljeno zaupanje med velikimi vlagatelji. Martinez se je skliceval na podatke podjetja Glassnode, ki razkrivajo, da se je število denarnic z bitcoini, v katerih je več kot 1.000 BTC (kar ustreza približno 44 milijonom USD), povzpelo na večmesečno najvišjo vrednost 73, kar dodatno potrjuje bikovski zagon.

  Prevladujoči optimizem na ameriških delniških trgih je služil kot dodaten veter za tvegana sredstva, kot so kriptovalute, pri čemer se je indeks S&P 500 povzpel na rekordno vrednost in se tako približal mejniku 5.000. V skladu s tem razpoloženjem se je indeks Dow Jones Industrial Average približal svojemu zgodovinskemu vrhu, medtem ko se je tehnološki indeks Nasdaq Composite še naprej vzpenjal proti svojemu zgodovinskemu zenitu.
  Poleg tega se je zdelo, da se je zaskrbljenost glede finančnega zdravja banke New York Community Bancorp (NYCB) razblinila, saj je posojilodajalec izdal pomirjujočo izjavo, v kateri je obravnaval pomisleke glede likvidnosti in stabilnosti vlog, potem ko je bonitetna agencija Moody's znižala bonitetno oceno.

  Ethereum vodi rast altcoinov ob optimizmu ETF

  Hkrati je ethereum (ETH) pokazal svojo odpornost in se prvič po dveh tednih povzpel prek meje 2.400 USD, k čemur je pripomogel obnovljeni optimizem v zvezi s promptnimi ETF-ji. Pomembni dogodki so se pojavili že v začetku dneva, ko sta upravitelja premoženja Ark Invest in 21Shares predstavila spremembe svoje skupne vloge, s čimer sta jo bolj uskladila z nedavno odobrenimi promptnimi ETF-ji za bitcoin, kar bi lahko preprečilo regulativne ovire.

  Poleg tega je bila v posodobljeni vlogi nakazana možnost, da bi se nekateri žetoni sklada zastavili za zbiranje nagrad, kar je še povečalo navdušenje vlagateljev. Poleg tega so žetoni znotraj ekosistema Ethereum, kot so Polygonov MATIC, Optimismov OPT in Arbitrumov ARB, beležili od 2- do 4-odstotne dobičke, medtem ko je likvidni protokol LDO podjetja Lido za stavljenje poskočil za impresivnih 5 %, kar poudarja širše bikovsko razpoloženje, ki preveva trg kriptovalut.

  Spoznajte Rahula Nambiampuratha iz Kerale v Indiji, usposobljenega samostojnega pisca, specializiranega za kriptovalute. Rahul je študiral finance na univerzi Sikkim Manipal. Je strokovnjak za kriptovalute, tehnologijo veriženja blokov, NFT in Web3, novo dobo interneta. Rahul je kriptovalute začel raziskovati leta 2014. Ima več kot pet let izk ..