Top kriptografija

  Velikan hedge skladov stavi 2 milijardi dolarjev na Bitcoin ETF

  Mednarodni hedge sklad Millennium Management je razkril, da je imel v prvem četrtletju letošnjega leta skoraj 2 milijardi dolarjev v promptnih skladih, ki trgujejo z bitcoini (ETF).
  Do 31. marca je imel Millennium 1,94 milijarde dolarjev v petih glavnih promptnih ETF za Bitcoin. Te informacije izhajajo iz njegove prijave 13F Komisiji za vrednostne papirje in borzo Združenih držav Amerike.

  Hedge sklad je razpršil svoje imetje promptnih ETF-jev Bitcoin med pet produktov: ARK 21Shares Bitcoin ETF (ARKB), Bitwise Bitcoin ETF (BITB), Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), iShares Bitcoin Trust (IBIT) in Fidelity Wise Origin Bitcoin ETF (FBTC).
  BlackRockov sklad Bitcoin je bil z več kot 844 milijoni dolarjev največja naložba sklada Millennium. Fidelityjev sklad je bil tesno drugi, z nekaj več kot 806 milijoni dolarjev delnic FBTC.

  Največji imetniki EFT

  Bloombergov analitik ETF Eric Balchunas je Millenium označil za „kralja“ imetnikov Bitcoin ETF. Opozoril je, da je podjetje 200-krat bolj izpostavljeno kot povprečni novi imetnik ETF v skupini 500 največjih podjetij.

  Po Balchunasovih besedah je bilo približno 60 % novih promptnih kupcev ETF Bitcoin investicijsko svetovalnih podjetij, približno 25 % pa hedge skladov.

  Nedavne prijave 13F so pokazale, kdo kupuje promptne ETF-je Bitcoin. Glavni naložbeni direktor družbe Bitwise Matt Hougan je dejal, da je zaradi tega bolj optimističen glede prihodnosti Bitcoina.

  Hougan je 13. maja v sporočilu zapisal, da četrtletne prijave 13F razkrivajo pomembne podrobnosti o tem, kdo kupuje te sklade. Dodal je, da je velik obseg institucionalnega zanimanja pozitiven znak za bitcoin.

  Hougan je izpostavil prisotnost podjetij, kot so Hightower Advisors, Bracebridge Capital in Cambridge Investment Research, kot imetnikov Bitcoin ETF. Ugibal je, da bi lahko bilo do 15. maja, ko poteče rok za vložitev vlog, več kot 700 profesionalnih podjetij s skupno AUM, ki se približuje 5 milijardam dolarjev.

  Država Wisconsin je 14. maja razkrila skupno naložbo v višini 164 milijonov dolarjev v dveh skladih, ki sta ju ponujala Grayscale in BlackRock.

  Spoznajte Yano, našo strokovnjakinjo za kriptovalute z več kot sedmimi leti izkušenj. Ima obsežno znanje s področja tehnologije, zlasti na inovativnih področjih veriženja blokov in decentraliziranih financ. Yana je odlična pri pisanju podrobnih vodnikov, znanih kot bele knjige, in svetovanju o tokenomiki, ki ljudem pomaga razumeti, kako kriptoval ..