Top kriptografija

  Ustanovitelji podjetja Glassnode razkrivajo vzorec eksplozivnega porasta cene bitcoina in drzno ciljno vrednost

  Soustanovitelji podjetja Glassnode, uglednega podjetja za kriptoanalitiko, na podlagi ponavljajočega se vzorca predvidevajo potencialno transformativno trajektorijo za Bitcoin (BTC). S poudarkom na pregovoru “Zgodovina se ne ponavlja, vendar se pogosto rima”, ki ga pogosto pripisujejo Marku Twainu, Jan Happel in Yann Allemann, ki na platformi družbenih medijev X nastopata z vzdevkom Negentropic, opozarjata na razvoj bikovske zastave pri BTC na tedenskem grafikonu. Ta vzorec ponavlja vedenje, opaženo na zadnjih dveh bikovskih trgih, in signalizira potencialno predhodnico paraboličnega vzpona.

  “BTC se je po korekciji bikovske zastave premaknil do Fibonaccijeve razširitve 6,618. Trenutno se nahajamo v majhnem popravku, kakršnega smo doživeli konec leta 2017 in konec leta 2020.
  Ali se bo zgodovina leta 2024 rimala – in se bo BTC v tem bikovskem trgu premaknil na podaljšek 6,618 Fib? To bi nam dalo ciljno vrednost ~120.000 ameriških dolarjev. Čas bo pokazal!”


  Pri tehnični analizi trgovci pogosto uporabljajo Fibonaccijeve razširitve za ocenjevanje ciljnih dobičkov in predvidevanje povratnih gibanj cen, pri čemer se pri vpogledu zanašajo na Fibonaccijeva razmerja. Opazovanje soustanoviteljev podjetja Glassnode se ujema s to metodo in kaže, da se Bitcoin morda pripravlja na znatno gibanje navzgor.

  Kljub temu kratkoročnemu nihanju soustanovitelja podjetja Glassnode ostajata optimistična, ne le glede Bitcoina, temveč izražata tudi bikovsko razpoloženje do delnic.

  “Sledenje trendom je močna naložbena strategija! Vprašajte se: ‘Zakaj sem ob trenutni tehnični postavitvi medvedji do delnic? Trg Nasdaq je pravkar presegel nekdanje najvišje vrednosti vseh časov. Je nad svojim trimesečnim SMA [enostavnim drsečim povprečjem] in 12-mesečnim SMA. In [njegova] trimesečna SMA je nad [njegovo] 12-mesečno SMA.
  RSI (indeks relativne moči) je na ravni 66 (= močan zagon). MACD (konvergentna divergenca drsečega povprečja) je bikovska in narašča. Z vidika sledenja trendom…. zakaj bi pričakoval zlom?”


  Pri preučevanju cenovnega zagona je indeks relativne moči (RSI) ključni kazalnik. Odčitek pod 30 kaže na preprodane razmere, medtem ko raven nad 70 kaže na potencialno prenapihnjene razmere. Hkrati se za prepoznavanje preobratov trendov in potrjevanje tekočih trendov tradicionalno uporablja indeks drsečega povprečja konvergence divergenca (MACD).

  Če povzamemo, soustanovitelji podjetja Glassnode namigujejo na možnost, da bo bitcoin zrcalil zgodovinske vzorce, kar predstavlja bikovski scenarij s potencialnim zagonom navzgor. Orodja za tehnično analizo dodatno podpirajo njihove optimistične napovedi, saj ponujajo vpogled v potencialne ciljne dobičke in potrditev trendov.

  Spoznajte Rahula Nambiampuratha iz Kerale v Indiji, usposobljenega samostojnega pisca, specializiranega za kriptovalute. Rahul je študiral finance na univerzi Sikkim Manipal. Je strokovnjak za kriptovalute, tehnologijo veriženja blokov, NFT in Web3, novo dobo interneta. Rahul je kriptovalute začel raziskovati leta 2014. Ima več kot pet let izk ..