Najboljše kriptovalute

  Ustanovitelj MicroStrategy M. Saylor predvideva vzpon bitcoinov v letu 2024

  Michael Saylor, soustanovitelj in izvršni predsednik podjetja MicroStrategy, napoveduje dva dejavnika, ki bosta naslednje leto znatno povečala ceno bitcoina.

  V nedavnem intervjuju za agencijo Bloomberg Saylor meni, da bo uvedba promptnega sklada za trgovanje na borzi (ETF) z bitcoini povečala povpraševanje po vodilni kriptovaluti in leta 2024 sprožila bikovski trend.

  ”Mislim, da ne morete podcenjevati pomena promptnih ETF-ov. Ni nerazumno predlagati, da je to morda največji razvoj na Wall Streetu v zadnjih 30 letih …”

  Poudarja pomen tega pričakovanega razvoja in ugotavlja, da je večina sedanjih vlagateljev v bitcoine dolgoročnih imetnikov in tradicionalnih navdušencev nad kriptovalutami. Širša investicijska skupnost, vključno z običajnimi maloprodajnimi in institucionalnimi vlagatelji, pa do uvedbe promptnih skladov ETF ni imela neposredne in skladne poti za sodelovanje s tem razredom premoženja. Saylor pričakuje, da bo januarska odobritev teh ETF-jev služila kot ključni katalizator, ki bo povzročil znaten porast povpraševanja.

  Poleg tega Saylor izpostavlja prihajajoči dogodek razpolovitve bitcoina aprila 2024 kot še en potencialni katalizator za bikovski trg. Med tem dogodkom se bodo nagrade za rudarje BTC prepolovile.

  “Aprila bo odobritvi promptnih skladov Bitcoin ETF sledil šok ponudbe, saj je za prodajo s strani naravnih prodajalcev, rudarjev, na voljo približno 900 Bitcoinov na dan. To število se bo aprila zmanjšalo na 450 bitcoinov na dan. To je torej precej velik zalogaj.”

  Bitcoin v času pisanja tega članka trguje po 43.809 dolarjev, MicroStrategy pa izkazuje nerealiziran dobiček v višini osupljivih 2,33 milijarde dolarjev. Podjetje ima v lasti 174.530 BTC.

  Michael Saylor, soustanovitelj in izvršni predsednik družbe MicroStrategy, o prihodnosti Bitcoina v intervjuju za Bloomberg

  Spoznajte Rahula Nambiampuratha iz Kerale v Indiji, usposobljenega samostojnega pisca, specializiranega za kriptovalute. Rahul je študiral finance na univerzi Sikkim Manipal. Je strokovnjak za kriptovalute, tehnologijo veriženja blokov, NFT in Web3, novo dobo interneta. Rahul je kriptovalute začel raziskovati leta 2014. Ima več kot pet let izk ..