Najboljše kriptovalute

  Trump se po srečanju z voditelji panoge zavzema za ameriško rudarjenje bitcoinov

  Donald Trump je potrdil svojo podporo industriji rudarjenja bitcoinov. V sredo je gostil srečanje z vodilnimi predstavniki več ameriških podjetij za rudarjenje kriptovalut.

  Trump je 11. junija v objavi na svoji platformi Truth Social izrazil željo, da bi bili vsi preostali bitcoini „MADE IN THE USA!!!“. Trdil je, da bi ta pobuda prispevala k temu, da bi država dosegla „energetsko prevlado“.

  Trump je Bitcoin opisal tudi kot „zadnjo obrambno linijo“ države pred uvedbo digitalne valute centralne banke (CBDC). Kljub temu je predsednik Zveznih rezerv Jerome Powell marca izjavil, da so ZDA daleč od tega, da bi razmišljale o kakršni koli obliki CBDC, kaj šele, da bi jo sprejele.

  Trump na srečanju z vodilnimi predstavniki panoge rudarjenja bitcoinov spodbuja energetsko prevlado ZDA

  Na srečanju v Trumpovi rezidenci Mar-a-Lago na Floridi so sodelovale ugledne osebnosti, kot so izvršni direktor podjetja Riot Platforms Jason Les, vodja javne politike Brian Morgenstern, izvršni predsednik podjetja CleanSpark Matthew Schultz in članica uprave podjetja TeraWulf Amanda Fabiano.

  Fabiano je povedala, da je skupina razpravljala o tem, kako bi lahko rudarjenje bitcoinov pripomoglo h krepitvi električnega omrežja in spodbujanju ustvarjanja delovnih mest. Poudarila je potencialne koristi industrije v smislu energetske infrastrukture in zaposlitvenih možnosti.

  Schultz je povedal Bloombergu, da je Trump obljubil podporo sektorju rudarjenja bitcoinov, če bo novembra izvoljen za predsednika. Izpostavil je Trumpovo’zavezanost industriji in pozitiven vpliv, ki bi ga lahko imela pod njegovim vodstvom.

  Amanda Fabiano razpravlja o političnih izzivih in prednostih industrije rudarjenja bitcoinov

  Fabiano je poudaril, da se je panoga rudarjenja bitcoinov soočila s precejšnjimi političnimi izzivi zaradi dezinformacij in napačnih pripovedi. Poudarila je, da se morajo politiki izobraževati o prednostih Bitcoina in njegovih postopkov rudarjenja.

  Trenutno je sektor pod političnim pritiskom zaradi predlogov, kot je 30-odstotni davek na električno energijo za rudarje bitcoinov, ki ga je predlagal predsednik Joe Biden. Prav tako se nenehno pojavljajo pomisleki glede emisij, porabe energije in potencialnega vpliva panoge na električna omrežja.

  Trump je Bitcoin med svojim predsedovanjem leta 2021 sicer že označil za prevaro, vendar je od takrat spremenil svoje stališče. Zdi se, da si s to spremembo prizadeva pridobiti podporo zdaj vplivnih lobističnih skupin te industrije, saj se bližajo predsedniške volitve leta 2024.

  Trump je nedavno poudaril, da se Združene države ne bi smele zadovoljiti z „drugim mestom“ na področju kriptovalut. V začetku junija se je celo razglasil za „predsednika za kriptovalute“.

  V želji, da bi podprl svojo predsedniško kampanjo, je Trump začel sprejemati donacije v kriptovalutah, nedavno pa je gostil večerjo za imetnike svojih nefungcionalnih žetonov (NFT) Mugshot.

  10 junija je imel Trump prvo srečanje z nadzornikom za pogojni odpust, potem ko je bil 30. maja spoznan za krivega 34 kaznivih dejanj zaradi ponarejanja poslovne dokumentacije. Virtualni razgovor, ki je potekal iz njegovega letovišča Mar-a-Lago, je bil po navedbah virov, na katere se sklicuje The Hill, kratek in nevsiljiv, trajal je manj kot 30 minut.

  Spoznajte Yano, našo strokovnjakinjo za kriptovalute z več kot sedmimi leti izkušenj. Ima obsežno znanje s področja tehnologije, zlasti na inovativnih področjih veriženja blokov in decentraliziranih financ. Yana je odlična pri pisanju podrobnih vodnikov, znanih kot bele knjige, in svetovanju o tokenomiki, ki ljudem pomaga razumeti, kako kriptoval ..