Trenutek preboja bitcoina: Zadnja priložnost za velik skok?

Bitcoin (BTC) se trenutno stabilizira pod pragom 65.000 USD, ki zdaj velja za novo raven odpora. Tržni udeleženci aktivno raziskujejo možnosti za identifikacijo spodnje meje cene, ki bi lahko stabilizirala valuto in potencialno katalizirala nov trend naraščanja.

V tem kontekstu je ugledni strokovnjak za trgovanje s kriptovalutami iz podjetja TradingShot v objavi na portalu TradingView z dne 29. aprila podal nekaj podrobnih opažanj o trenutnem položaju Bitcoina. Strokovnjak je še posebej izpostavil prihajajočo oceno spodnje meje Bollingerjevih pasov (BB) na tridnevnem grafikonu.

Ta ocena, ki pomeni prvi pojav v zadnjih treh mesecih, kaže na povečano kompresijo med BB in njegovo spodnjo mejo, kar je dogodek, ki tradicionalno nakazuje potencialno točko preobrata, na kateri se cene začnejo zviševati.

Iz analize je razvidno, da bitcoin kaže znake bikovskih obetov. Kriptovaluta je pokazala strmo pot navzgor, ki se je začela z najnižjih vrednosti novembra 2022, kar poudarja močno optimistično razpoloženje na trgu.

V nadaljevanju analize je analitik z uporabo ravni Fibonaccijevega podaljška opazil, da je bilo gibanje Bitcoina navzgor robustno, pri čemer je bil sredi marca 2024 dosežen pomemben vrh, ki je presegel 1,5 Fibonaccijeve oznake. V prihodnosti strokovnjak napoveduje nadaljevanje bikovske faze, v kateri bi lahko Bitcoin ne le dosegel, temveč morda tudi presegel Fibonaccijevo raven 2,0.

Potencialna 75-odstotna rast vrednosti Bitcoina

Potencialno 75-odstotno povečanje vrednosti Bitcoina

Nato je analitik predlagal, da ti tehnični kazalniki postavljajo temelje za ambiciozen cilj cene 110.000 USD, kar pomeni potencialno povečanje za približno 75 % glede na trenutno tržno ceno.

„110.000 dolarjev je pod temi pogoji zelo realističen cilj, pri čemer ne smemo zanemariti tudi konsolidacije širine BB (BBW) na njenem dnu, ki je ponovno povezana z visoko bikovsko aktivnostjo in akumulacijo, ko se izvaja na zeleni liniji BB,“ je dejal strokovnjak.

Trenutno si zagovorniki bitcoina prizadevajo, da bi ceno kriptovalute ohranili nad ravnijo 60.000 dolarjev. Omeniti velja, da nekateri tržni analitiki, med njimi Alan Santana, menijo, da bi se Bitcoin lahko soočil s precejšnjimi razprodajami, dokler bo ostal pod 64.560 USD.

Kljub temu pa je ob trenutni konsolidaciji Bitcoina čutiti negotovost glede tega, ali je resnično našel svojo najnižjo točko. Hkrati glavni udeleženci na trgu izražajo zaskrbljenost glede prevladujočih medvedjih trendov, ki vplivajo na Bitcoin, in trenutna gibanja cen pripisujejo popravkom po njegovem zadnjem razpolovljenju.

Analiza cene Bitcoina

Po zadnjih posodobitvah je cena Bitcoina 62.241 USD, pri čemer je samo danes doživela skoraj 2-odstotno znižanje. V zadnjem tednu se je cena bitcoina znižala za več kot 5 %.

Analiza cene Bitcoina

V teh razmerah tako biki kot medvedi na trgu kriptovalut pozorno opazujejo, da bi ugotovili, katera smer bo v bližnji prihodnosti prevladala nad dinamiko Bitcoina.

Spoznajte Yano, našo strokovnjakinjo za kriptovalute z več kot sedmimi leti izkušenj. Ima obsežno znanje s področja tehnologije, zlasti na inovativnih področjih veriženja blokov in decentraliziranih financ. Yana je odlična pri pisanju podrobnih vodnikov, znanih kot bele knjige, in svetovanju o tokenomiki, ki ljudem pomaga razumeti, kako kriptoval ..