Tether se je odzval na poročilo ZN o USDT

Tether trdi, da Združeni narodi (ZN) zanemarjajo gospodarstva v razvoju, saj ne upoštevajo stabilnih kovancev, kot je USDT, saj agencija meni, da je njihovo servisiranje “nerentabilno”.

V odzivu na poročilo ZN, v katerem je bil stablecoin Tether vpleten v nezakonite dejavnosti, je glavno podjetje za stablecoin Tether izrazilo svoje stališče. Urad ZN za droge in kriminal (UNODC) v jugovzhodni Aziji in na Pacifiku je 15. januarja objavil poročilo o uporabi kriptovalut v nezakonitih dejavnostih in podzemnem bančništvu.
Poročilo z naslovom “Igralnice, pranje denarja, podzemno bančništvo in mednarodni organizirani kriminal v vzhodni in jugovzhodni Aziji: USDT na verigi blokov Tron kot glavno orodje za pranje denarja v regiji.

V poročilu UNODC je navedeno, da je “USDT na verigi blokov Tron zaradi svoje stabilnosti, enostavne uporabe, anonimnosti in nizkih pristojbin za transakcije postal prednostna izbira za regionalne operacije kibernetskih goljufij in pranja denarja”.

Tether je 15. januarja izpodbijal ugotovitve ZN in trdil, da analiza zanemarja sledljivost USDT in spregleda njegovo uveljavljeno sodelovanje z organi pregona po vsem svetu. Tether je ZN pozval, naj preučijo, kako lahko centralizirani stablecoini okrepijo prizadevanja za boj proti finančnemu kriminalu, in poudaril svojo zavezanost sodelovanju pri tovrstnih zadevah.

Tether je razkril, da je v zadnjih mesecih zamrznil več kot 300 milijonov USDT, povezanih s prepovedanimi dejavnostmi, vključno z 225 milijoni USD, zamrznjenimi novembra 2023 med preiskavo Združenih držav Amerike v zvezi s sindikatom za trgovino z ljudmi v jugovzhodni Aziji. Družba Tether je izjavila:

“Ocena ZN izpostavlja USDT, ki je vpleten v nezakonite dejavnosti, hkrati pa zanemarja njegovo vlogo pri pomoči gospodarstvom v razvoju na nastajajočih trgih, ki jih globalni finančni svet popolnoma zanemarja preprosto zato, ker bi bilo servisiranje takšnih skupnosti za njih nedonosno.”

Poleg tega je Tether poudaril, da sodelovanje z globalnimi organi pregona omogoča sledenje žetonov Tether, kar zagotavlja neprimerljivo spremljanje, ki presega tradicionalne bančne sisteme. Podjetje stablecoin je pozvalo k globalnemu sodelovanju in večji ozaveščenosti o tehnologiji veriženja blokov za boj proti finančnim kaznivim dejanjem.

Ti dogodki so sledili Tetherjevi izjavi sredi decembra 2023, da si prizadeva postati “partner ZDA svetovnega razreda”, ki so jo spodbudili ameriški zakonodajalci, ki so zahtevali posredovanje pravosodnega ministrstva v zvezi z nezakonito uporabo USDT.

Medtem ko svetovni regulatorji tradicionalno obravnavajo finančni kriminal in pranje denarja kot pomembna problema pri kriptovalutah, kot je Bitcoin, nedavna poročila kažejo, da se kriminalci v zadnjih letih za nezakonite transakcije nagibajo k fiat valutam, kot je ameriški dolar, ali drugim kriptovalutam.

Spoznajte Rahula Nambiampuratha iz Kerale v Indiji, usposobljenega samostojnega pisca, specializiranega za kriptovalute. Rahul je študiral finance na univerzi Sikkim Manipal. Je strokovnjak za kriptovalute, tehnologijo veriženja blokov, NFT in Web3, novo dobo interneta. Rahul je kriptovalute začel raziskovati leta 2014. Ima več kot pet let izk ..