Top kriptografija

  Tajska prvi spot Bitcoin ETF odobren!

  Tajska je odobrila svoj prvi promptni sklad za trgovanje z bitcoini (ETF). S tem je postala ena od številnih držav, ki omogočajo regulirane naložbene možnosti v bitcoine.

  Tajska komisija za vrednostne papirje in borzo (SEC) je družbi One Asset Management (ONEAM) prižgala zeleno luč za uvedbo ETF za trgovanje z bitcoini. Po podatkih časopisa Bangkok Post bo sklad ONE Bitcoin ETF na voljo od 31. maja do 6. junija.

  Ta sklad ETF je v skladu s tajskimi pravili SEC odprt le za premožne in institucionalne vlagatelje. Aprila je regulativni organ spremenil smernice in dovolil Bitcoin ETF, ki so namenjeni profesionalnim vlagateljem.

  Družba ONEAM namerava sklad vložiti v 11 najpomembnejših svetovnih skladov Bitcoin. Ta strategija zagotavlja zadostno likvidnost in varnost. Podjetje pravi, da ETF ponuja izpostavljenost Bitcoinu v reguliranem okviru, kar zmanjšuje tveganja, kot je kraja, povezana z neposrednim lastništvom.

  Medtem ko je podjetje ONEAM prejelo odobritev, drugo podjetje, MFC Asset Management, še vedno čaka na zeleno luč za svoj ETF Bitcoin. Oba ETF-ja bosta zasebna in na voljo le kvalificiranim vlagateljem.

  Tajska sledi zgledu ameriške komisije SEC, ki je januarja odobrila več Bitcoin ETF-ov, kar je povzročilo povečano zanimanje. Tudi druge regije, kot so Hongkong, Avstralija in Združeno kraljestvo, so začele ponujati promptne Bitcoin ETF-je ali podobne produkte.

  Ti ETF-ji omogočajo lažje vlaganje v spremembe cen Bitcoina, ne da bi bili lastniki te kriptovalute. To bolj ustreza profesionalnim vlagateljem in institucijam.

  Z odobritvijo Bitcoin ETF tajski regulatorji zadovoljujejo vse večje povpraševanje lokalnih institucij po naložbah v Bitcoin. Ta poteza bi lahko po uvedbi javnih ponudb privedla do širšega sprejemanja v splošni rabi.

  Spoznajte Yano, našo strokovnjakinjo za kriptovalute z več kot sedmimi leti izkušenj. Ima obsežno znanje s področja tehnologije, zlasti na inovativnih področjih veriženja blokov in decentraliziranih financ. Yana je odlična pri pisanju podrobnih vodnikov, znanih kot bele knjige, in svetovanju o tokenomiki, ki ljudem pomaga razumeti, kako kriptoval ..