Najboljše kriptovalute
  Najboljše kriptovalute

   Strokovnjak družbe Fidelity: bitcoin je eksponentno zlato

   Jurrien Timmer, vodja oddelka za globalne makre pri družbi Fidelity, je bitcoin nedavno označil za “eksponentno zlato”. Poudaril je, da je bitcoin postal “hranilnik vrednosti”. Timmer je svoje misli delil v seriji objav, v katerih je obravnaval vse večji pomen bitcoina v finančnem prostoru.

   Gospod Timmer je poudaril edinstven položaj bitcoina na trgu. Njegovo rast je primerjal s hitro uveljavitvijo interneta in mobilnih telefonov. Po Timmerjevih besedah je bitcoin zaradi omejene ponudbe in vse večjega sprejemanja kot digitalno sredstvo potencialno dolgoročna hranilnica vrednosti, podobno kot zlato.

   Tržna pozicija, podobna bitcoinu

   Timmer v svojih objavah poudarja, da sta za vrednost Bitcoina ključna stopnja sprejemanja in rast omrežja. Opozoril je, da je bitcoin v primerjavi s tradicionalnim premoženjem sicer še vedno v povojih, vendar se njegovo sprejetje hitro pospešuje. Ta hitra rast podpira idejo, da bi lahko bitcoin v prihodnosti postal pomembno skladišče vrednosti.

   “Spodnji graf prikazuje rast omrežja bitcoin v skladu s preprosto krivuljo moči. Število neničelnih naslovov se je približalo tej krivulji moči, cena bitcoinov pa se okoli nje giblje kot nihalo,” je dejal. “Takšna je edinstvena serija ciklov razcveta in propada bitcoina.

   Krivulja sprejetja bitcoina

   Podpora gospoda Timmerja je del širšega trenda institucionalnih vlagateljev, ki prepoznavajo potencial bitcoina. Njegovo mnenje krepi vse večjo legitimnost bitcoina v finančni industriji in kaže, da bi lahko imel ključno vlogo v prihodnjih naložbenih strategijah.

   “Rast omrežja bitcoin se je v zadnjih mesecih upočasnila, medtem ko njegova cena še naprej narašča,” ugotavlja. “Po mojem mnenju bi lahko to razhajanje med ceno in sprejetjem pojasnilo, zakaj se je bitcoin nekoliko upočasnil v svoji tekmi proti morebitnim novim rekordnim vrednostim. Vendar pa se lahko nihalo niha le toliko časa. Za ohranitev novih najvišjih vrednosti bo morda treba omrežje ponovno pospešiti.”

   Na kratko, opažanja Jurriena Timmerja prepričljivo dokazujejo potencial bitcoina. S primerjavo z zlatom in poudarjanjem njegove hitre uveljavitve Timmer poudarja edinstveno mesto bitcoina v finančnem svetu. Vloga bitcoina v svetovnem gospodarstvu bi lahko postala še pomembnejša, saj se zanj zanima vse več institucionalnih vlagateljev.

   Spoznajte Yano, našo strokovnjakinjo za kriptovalute z več kot sedmimi leti izkušenj. Ima obsežno znanje s področja tehnologije, zlasti na inovativnih področjih veriženja blokov in decentraliziranih financ. Yana je odlična pri pisanju podrobnih vodnikov, znanih kot bele knjige, in svetovanju o tokenomiki, ki ljudem pomaga razumeti, kako kriptoval ..