Top kriptografija

  Spremeni 100 dolarjev v 1000 dolarjev: Ultimate Cryptocurrency Power Trio

  Trenutno stanje na splošnem trgu kriptovalut razkriva fazo konsolidacije, ki jo vodi predvsem Bitcoin (BTC), ki se je v zadnjih dneh vztrajno zadrževal nad podpornim območjem 42.000 USD. Medtem ko vlagatelji skrbno krmarijo po prevladujočih gibanjih cen, se osredotočajo na prepoznavanje sredstev, ki bi v primeru bikovskega vzpona lahko prinesla znatne donose.

  Razpoloženje na trgu je izrazito optimistično, k čemur prispevajo dejavniki, kot sta prihajajoča razpolovitev bitcoina in morebitna uvedba promptnega sklada za trgovanje na borzi (ETF) za ethereum.
  V tem pričakovanju različne kriptovalute na trgu predstavljajo priložnosti za znatne donose, če vlagatelji vstopijo po trenutni ceni. Nekateri analitiki so ob zavedanju tega potenciala opredelili tri kriptovalute, ki lahko naložbo v višini 100 USD spremenijo v 1.000 USD.

  Kazalo vsebine

  Solana (SOL)

  Nedavni porast vrednosti je mogoče pripisati vse večjemu povpraševanju po meme kovancih v omrežju Solana, ki so postali priljubljeni. Nedavni airdrop meme kovanca WEN uporabnikom je na primer prispeval k znatnemu povečanju števila naslovov omrežja Solana, saj jih je bilo januarja 2024 dodanih vsaj 10 milijonov.
  Hkrati je Solana pritegnila pozornost z uspehom pametnega telefona Saga, ki je pripravljen za kriptovalute. Po pozitivnem odzivu na prvi pametni telefon so prednaročila za drugo različico v eni uri hitro dosegla skoraj 30.000, kar kaže na vse večje povpraševanje po ponudbi družbe Solana.

  Nedavni dogodki kažejo na povečan nakupni pritisk na omrežje Solana, kar je razvidno iz mejnikov, kot je obseg transakcij. Januarja je obseg transakcij dosegel večletno najvišjo vrednost v višini 1 bilijona dolarjev, kar pomeni 30-odstotno rast glede na december 2023.

  Pričakuje se, da bo ta povečana aktivnost omrežju Solana zagotovila pomembnejšo temeljno podporo in potencialno sprožila skok cene SOL. Poleg tega v kontekstu širšega tržnega bikovskega vzpona obstaja možnost trajne rasti, ki bi naložbo v višini 100 USD spremenila v znatne donose.

  Od zadnje posodobitve se Solana trguje po 97,51 dolarja, tedenske izgube pa znašajo približno 0,1 %.

  Če pozornost usmerimo na družbo Chainlink (LINK), je ta utrdila svojo ključno vlogo v decentraliziranem finančnem sektorju (DeFi) z zagotavljanjem decentraliziranih oraklskih storitev, ki povezujejo pametne pogodbe s podatki iz realnega sveta. Zanesljivost in varnost decentraliziranih orakljev družbe Chainlink sta jo postavili kot ključno komponento v različnih projektih veriženja blokov, kar je prispevalo k stalnemu naraščanju vrednosti žetona LINK.

  V zadnjih dneh je LINK doživel izjemen vzpon, kar je katapultiralo trg altcoinov v višave brez primere. Zaradi tega vzpona je LINK presegel Tron (TRX) in si zagotovil položaj 11. največje kriptovalute glede na tržno kapitalizacijo.

  Chainlink si trenutno prizadeva za nove cenovne mejnike, pri čemer je kot naslednji cilj opredeljena meja 20 USD, k čemur ga spodbujajo pomembne dejavnosti na verigi. Podatki družbe Santiment kažejo na porast prej mirujočih denarnic, kar je privedlo do najvišjega skoka porabljene starosti za Chainlink, ki je znašal 5,38 milijarde. Ta priliv LINK nazaj v obtok omrežja je imel ključno vlogo pri nedavnem vzponu.

  S širšega vidika se je Chainlink ob vse večjem povpraševanju po decentraliziranih finančnih rešitvah znašel v strateškem položaju, da izkoristi prednosti razvijajočega se ekosistema DeFi. To postavlja Chainlink kot privlačno naložbeno priložnost za tiste, ki želijo izkoristiti razvijajočo se decentralizirano prihodnost finančnega prostora.

  Od zadnje posodobitve dalje se vrednost LINK trguje po 18,32 USD, pri čemer je dnevno pridobila več kot 2 %.

  Polygon (MATIC)

  Če preidemo na Polygon (MATIC), ki služi kot rešitev za skaliranje drugega sloja za Ethereum, je požel široko odobravanje zaradi učinkovitega reševanja izzivov skalabilnosti v omrežju Ethereum. Z zagotavljanjem ogrodja, ki olajša ustvarjanje in medsebojno povezovanje omrežij veriženja blokov, združljivih z Ethereumom, Polygon povečuje funkcionalnost in učinkovitost decentraliziranih aplikacij.

  Žeton MATIC je pokazal znatno rast cene, saj platforma še naprej pridobiva na priljubljenosti. Ker se na platformi Polygon aktivno razvijajo raznovrstni projekti, lahko naložba 100 USD v žeton MATIC izkoristi vse večji pomen omrežja v širši pokrajini veriženja blokov. Poleg tega lahko MATIC doživi rally v času bikovske serije, saj je njegova zgodovinska težnja, da se tesno uskladi s splošnimi tržnimi trendi.

  Od zadnje posodobitve je vrednost MATIC-a ocenjena na 0,78 USD, tedenske izgube pa znašajo približno 2 %.


  Na koncu je kljub temu, da ti projekti predstavljajo obetavne priložnosti, podprte z močnimi temelji, ključno poudariti, da bo njihov uspeh v veliki meri odvisen od trenutnega razpoloženja na trgu.

  Spoznajte Rahula Nambiampuratha iz Kerale v Indiji, usposobljenega samostojnega pisca, specializiranega za kriptovalute. Rahul je študiral finance na univerzi Sikkim Manipal. Je strokovnjak za kriptovalute, tehnologijo veriženja blokov, NFT in Web3, novo dobo interneta. Rahul je kriptovalute začel raziskovati leta 2014. Ima več kot pet let izk ..