Najboljše kriptovalute

  Španija začenja poskuse s stablecoini, podprtimi z evrom

  Špansko fintech podjetje Monei je pod nadzorom Banke Španije začelo preizkuse EURM, z evrom podprtega stablecoina. V skladu z obvestilom na spletni strani podjetja Monei z dne 29. januarja se je januarja začel poskus v regulativnem peskovniku, v katerega so bili vključeni posamezni uporabniki, da bi zmanjšali število napak.

  Poskus se osredotoča na ocenjevanje transakcijskih zmožnosti eura. Uporabniki preverijo svojo identiteto, naložijo svoje denarnice, na svoje račune položijo 10 EUR in jih zamenjajo za 10 EURM. Vsak EURM je vezan v razmerju 1:1 na evro in varno shranjen v španskih bankah, kot sta BBVA in Caixabank.

  Alex Saiz Verdaguer, izvršni direktor podjetja Monei, meni, da je preskus ključni korak k celoviti digitalizaciji plačil. Pričakuje, da bo stablecoin ponudil varnejši, bolj programabilen, ekonomičen, demokratičen in liberaliziran način pošiljanja denarja.

  V skladu z napovedjo naj bi EURM omogočal skoraj takojšnje transakcije med posamezniki z dostopom do mobilnega telefona, pri čemer naj bi zaračunaval le “tisočinke evra na transakcijo” v obliki provizij. Poleg tega infrastruktura stablecoina podpira možnosti za podjetja, vključno z mesečnimi ali dnevnimi plačili zaposlenim in bonusi za produktivnost v realnem času na podlagi robotskih navodil.

  Verdaguer je tudi namignil, da bi EURM lahko postal prednostna tehnologija španske centralne banke, kar bi se ujemalo s tem, da bo banka leta 2022 začela izvajati svoj veleprodajni program digitalne valute centralne banke (CBDC). Španski program CBDC odlikuje neodvisnost od projekta digitalnega evra, ki v primeru izvedbe zajema vsa gospodarstva v euroobmočju.

  Poleg tega je špansko ministrstvo za gospodarske zadeve in digitalno preobrazbo napovedalo načrte za izvajanje uredbe Evropske unije o trgih kriptoaktivnih sredstev šest mesecev pred rokom, kar kaže na proaktivni pristop Španije k digitalni preobrazbi v finančnem sektorju.

  Spoznajte Rahula Nambiampuratha iz Kerale v Indiji, usposobljenega samostojnega pisca, specializiranega za kriptovalute. Rahul je študiral finance na univerzi Sikkim Manipal. Je strokovnjak za kriptovalute, tehnologijo veriženja blokov, NFT in Web3, novo dobo interneta. Rahul je kriptovalute začel raziskovati leta 2014. Ima več kot pet let izk ..