Soustanovitelj Tetherja pozdravlja tokenizacijo kot največji preskok od časov Fiata

Direktor podjetja Tether je pred kratkim izjavil, da je pretvorba fiat valut, kot je ameriški dolar, v digitalne žetone največja inovacija. Dejal je, da bi lahko ta sprememba v prihodnosti pomembno vplivala na svetovne finance.

William Quigley, ki je pomagal ustanoviti podjetje za kriptovalute Tether in decentralizirano borzo WAX, meni, da bi lahko svetovna gospodarstva v naslednjem desetletju začela uporabljati digitalni, tokenizirani denar. O tej tehnologiji se je zelo pohvalno izrazil med razpravo na vrhu FT Crypto and Digital Assets Summit, ki je potekal 9. maja.

Quigley je pojasnil, da bi lahko tokenizacija fiat valute izboljšala, saj bi omogočila možnosti, kot je na primer obrestovanje teh digitalnih oblik denarja. Poudaril je, da ta inovacija nima nobenih slabih strani, temveč le koristi.

Soustanovitelj Tetherja je izjavil: „V tem primeru je treba upoštevati, da so se v prihodnosti pojavile naslednje težave:

„Spraševal sem se, zakaj mi moj transakcijski račun nikoli ne plačuje obresti. Odgovorili so mi, da imaš čudovite prednosti elektronskega bančništva. Tako da se bo to na neki točki morda zgodilo. Toda trenutno so ljudje tako zadovoljni s tokenizacijo svojih dolarjev, da zamisel, da bi se odpovedali obrestim zanje, ni bila zares prepričljiva.“

William Quigley o tokenizaciji na vrhu FT Crypto and Digital Assets Summit

Poudaril je tudi, da je na bančnih računih v ZDA na milijarde dolarjev, ki ne prinašajo obresti. Ljudje te račune uporabljajo za svoje bančne potrebe, kot so dostop do bankomatov in elektronska plačila, čeprav na svoj denar ne zaslužijo ničesar.

Med istim pogovorom je Quigley povedal, kako se je začel ukvarjati s kriptovalutami in pomagal ustanoviti Tether. Danes je Tether največji stablecoin po velikosti trga in kriptovaluta, s katero se najpogosteje trguje.

Quigley se je za številne svoje ideje zahvalil svojemu zgodnjemu zanimanju za igre na srečo. V poznih devetdesetih letih prejšnjega stoletja je postalo priljubljeno trgovanje s predmeti v igrah. S partnerjem sta videla potrebo po digitalni plačilni storitvi, saj takrat ni bilo enostavne metode za uporabo fiat valute na spletu. Tako sta se domislila, da bi ustvarila digitalno storitev hrambe za nakup predmetov v igrah z gotovino. Quigley je omenil tudi, da je bil eden prvih večjih vlagateljev v sistem PayPal.

Spoznajte Yano, našo strokovnjakinjo za kriptovalute z več kot sedmimi leti izkušenj. Ima obsežno znanje s področja tehnologije, zlasti na inovativnih področjih veriženja blokov in decentraliziranih financ. Yana je odlična pri pisanju podrobnih vodnikov, znanih kot bele knjige, in svetovanju o tokenomiki, ki ljudem pomaga razumeti, kako kriptoval ..