Top kriptografija

  SEC osvetljuje Ethereum ETF

  Ameriška komisija za vrednostne papirje in borzo (SEC) je v četrtek, 23. maja, odobrila osem vlog za promptne sklade ETF za trgovanje z ethereumom. Ta odločitev pomeni veliko spremembo v regulativni drži do ethereja, drugega največjega digitalnega premoženja.

  S to odobritvijo lahko običajni vlagatelji pridobijo izpostavljenost do Ethereuma, ne da bi imeli kriptovaluto neposredno v lasti.

  V predloženih dokumentih 19B-4 so opisane spremembe pravil in skladnost z zakonodajo, ki so potrebne za uvrstitev novih skladov ETF na borzo in trgovanje z njimi. Komisija SEC je opozorila, da so predlogi skladni z oddelkom 6(b)(5) zakona o borzi.

  „Po skrbnem pregledu Komisija ugotavlja, da so predlogi skladni z Zakonom o borzi ter pravili in predpisi na njegovi podlagi, ki veljajo za nacionalno borzo vrednostnih papirjev.“

  SEC je odobrila vloge 19B-4 za naslednja podjetja:

   
    BlackRock Inc.
    Fidelity
    Grayscale Investments Inc.
    Bitwise Asset Management Inc.
    VanEck Associates Corp.
    Ark Investment Management LLC
    Invesco Capital Management LLC
    Franklin Templeton 

  Kljub tej odobritvi morajo ta podjetja še vedno pridobiti dovoljenje komisije SEC za svoje prijave S-1. Registracijska izjava S-1 vsebuje podrobnosti o finančnih podatkih in poslovanju ponudnikov ETF, kar vlagateljem pomaga pri sprejemanju informiranih odločitev.

  Časovni okvir za uvrstitev teh skladov ETF na borzo je negotov. Analitik ETF Nate Geraci je omenil, da bi lahko SEC odložila odobritve S-1 zaradi pomanjkanja sodelovanja. Vendar pa je James Seyffart iz Bloomberg’s tweetnil, da bi lahko ta postopek, če se bodo potrudili, trajal nekaj tednov, čeprav je v nekaterih primerih trajal že več kot tri mesece.

  Medtem ko je odobritev SEC pomemben mejnik, je uvedba teh promptnih Ethereum ETF-ov odvisna od čakajočih odobritev S-1. Kljub negotovosti je regulativna odobritev v kriptografski skupnosti sprožila optimizem. Mnogi jo vidijo kot ključni korak k širšemu sprejetju in uveljavitvi ethereuma v tradicionalnih financah.

  Spoznajte Yano, našo strokovnjakinjo za kriptovalute z več kot sedmimi leti izkušenj. Ima obsežno znanje s področja tehnologije, zlasti na inovativnih področjih veriženja blokov in decentraliziranih financ. Yana je odlična pri pisanju podrobnih vodnikov, znanih kot bele knjige, in svetovanju o tokenomiki, ki ljudem pomaga razumeti, kako kriptoval ..