Top kriptografija

  Šalo o ETF ethereum se je povzpelo na 12-mesečno višino v ameriških iskanjih na Googlu

  Pozornost na trgu kriptovalut se preusmerja od odobritve borzno trgovalnega sklada (ETF) za bitcoin, saj večina digitalnih sredstev kratkoročno ne more izkoristiti tega pomembnega dogodka. Po odobritvi tržna dinamika kaže, da lahko razmere primerjamo s pojavom “kupi govorice, prodaj novico”.

  Zanimivo je, da so se razprave v zvezi s kripto ETF-ji zdaj usmerile v potencialni enakovredni produkt za Ethereum (ETH), drugo največjo kriptovaluto po tržni kapitalizaciji.

  Te razprave se kažejo v porastu zanimanja za ključno besedo “Ethereum ETF” v iskalniku Google Trends, ki je v zadnjih 12 mesecih v Združenih državah doseglo rekordno vrednost.

  Po podatkih, pridobljenih 15. januarja, je zanimanje za ključno besedo v tednu, ki se je končal 13. januarja, doseglo vrh z oceno 100, kar pomeni najvišjo točko v zadnjem mesecu. Med 6. in 14. januarjem se je zanimanje močno povečalo, in sicer za 455 %.

  kripto ETF

  Pri analizi regionalnega zanimanja sta v ospredju Oregon in Alabama z oceno priljubljenosti 100. Na tretjem mestu jima tesno sledi Nevada z rezultatom 94, za njo New Jersey z rezultatom 85, na petem mestu pa je Washington z rezultatom 81.

  Dejavniki, ki spodbujajo zanimanje za ETF ETH

  Povečanje zanimanja za ETF Ethereum je dobilo zagon, potem ko je Larry Fink, izvršni direktor družbe BlackRock (NYSE: BLK), izrazil svoje prepričanje o tem produktu. Omeniti velja, da ima BlackRock, največje podjetje za upravljanje naložb na svetu, ključno vlogo na področju Bitcoin ETF in je med vlagatelji, ki čakajo na povratne informacije Komisije za vrednostne papirje in borzo (SEC) o vlogi Ethereum ETF. SEC naj bi odločitev o ETF za ethereum sprejela maja letos.

  Vendar se pojavljajo ugibanja, da bi regulativna razvrstitev kot vrednostni papir lahko predstavljala izziv za produkt. Hkrati je predsednik SEC Gary Gensler poudaril, da je eden od razlogov za odobritev Bitcoin ETF njegova razvrstitev kot blago.

  Analiza cene ethereja

  Sredi teh ugibanj je Ethereum priča povečanemu nakupnemu pritisku, saj žeton raste, medtem ko se Bitcoin sooča s tveganjem, da se bo prebil pod območje podpore 40.000 USD.

  Analiza cene ethereja

  V času tiska je Ethereum zabeležil več kot 13-odstotno tedensko rast, pri čemer se žeton decentraliziranih financ (DeFi) trguje po ceni 2.537 USD.

  Ključno je poudariti, da odobritev promptnega bitcoina ne zagotavlja nujno vzporednega izida za Ethereum, prav tako pa ne zagotavlja rasti cene ETH.

  Spoznajte Rahula Nambiampuratha iz Kerale v Indiji, usposobljenega samostojnega pisca, specializiranega za kriptovalute. Rahul je študiral finance na univerzi Sikkim Manipal. Je strokovnjak za kriptovalute, tehnologijo veriženja blokov, NFT in Web3, novo dobo interneta. Rahul je kriptovalute začel raziskovati leta 2014. Ima več kot pet let izk ..