R. Kiyosaki opozarja, da bi lahko padec S&P uničil na milijone pokojninskih skladov 401ks in IRA

Začetnik

Vodnik za začetnike po kriptovalutah

Vmesni

Vodnik za začetnike po blockchainu in kriptovalutah

Strokovnjak

Novice o kriptovalutah za strokovnjake

R. Kiyosaki opozarja, da bi lahko zlom indeksa S&P uničil milijone pokojninskih skladov 401 in IRA
Robert Kiyosaki, priznani vlagatelj in avtor knjižne uspešnice “Bogati oče, revni oče”, je sredi zloveščih napovedi o skorajšnjem in velikem zlomu na različnih trgih nedavno usmeril svojo pozornost na delniški trg in se posebej osredotočil na indeks S&P 500.

Kiyosaki, čigar premoženje znaša 100 milijonov dolarjev, je prepričan, da bi ta bližajoči se zlom lahko uničil pokojninske načrte milijonov ljudi.

V nedavni objavi, objavljeni 11. decembra, je avtor knjige Bogati očka svoje sledilce opozoril, da se naslednje opozorilo nanaša zlasti na indeks S&P, in napovedal, da bo “vplivalo na milijone pokojninskih skladov 401 in IRA”. Ta navedba je usmerjena na široko uporabljene pokojninske varčevalne instrumente v Združenih državah, kot je bilo pojasnjeno v objavi X.

Kiyosaki na Twitterju opozarja na zlom indeksa S&P - 11. december 2023.

S&P in pokojninski računi

Kiyosaki je pri obravnavi pokojninskih računov poudaril pokojninski račun delodajalca, splošno znan kot 401(k), in individualni pokojninski račun (IRA). Pri prvem delodajalec od plače zaposlenega odvede del sredstev za naložbe v vzajemne sklade, delnice in obveznice po izbiri zaposlenega, medtem ko drugi omogoča posameznikom, da vlagajo samostojno.

Zaradi medsebojne povezanosti teh pokojninskih računov z delniškim trgom, zlasti z indeksom S&P, Kiyosaki predvideva obsežne posledice, če se bo uresničil grozeči zlom indeksa S&P 500, ki bo vplival tako na pokojninske načrte, odvisne od delodajalca, kot na neodvisne pokojninske načrte milijonov ljudi.

Robert Kiyosaki razpravlja o vplivu zloma S&P na 401ks in IRA.

Svetovna bančna kriza

Hkrati Kiyosaki opozarja na morebitno “globalno bančno krizo” in kritizira integriteto ameriškega bančnega sistema. Svoje privržence poziva k aktivnemu ukrepanju in se zavzema za naložbe v sredstva, kot so bitcoin (BTC), zlato in srebro, “dokler je še čas”, pri čemer poudarja svojo zgodovino natančnih napovedi zlomov.
Med temi napovedmi velja omeniti propad banke Lehman Brothers leta 2008 in propad banke Credit Suisse leta 2023.

Trenutno Kiyosaki domneva, da bo UBS, Združena banka Švice, morda naslednji bančni velikan, ki se bo soočil z izzivi, zlasti po njenem marčevskem prevzemu banke Credit Suisse, ki je po njegovem mnenju takrat odigral ključno vlogo pri preprečitvi bankrota.

Začetnik

Vodnik za začetnike po kriptovalutah

Vmesni

Vodnik za začetnike po blockchainu in kriptovalutah

Strokovnjak

Novice o kriptovalutah za strokovnjake