Najboljše kriptovalute

  Prodaja NFT se je v drugem četrtletju zmanjšala za 44 %, saj so memecoini pritegnili pozornost trga

  Kljub splošnemu padcu trga so memecoini PolitiFi in memecoini z živalsko tematiko v drugem četrtletju zabeležili velike dobičke. Do tega vzpona je prišlo, čeprav je prodaja neplačljivih žetonov (NFT) doživela strm padec.

  Po besedah Henrika Anderssona, glavnega naložbenega direktorja družbe Apollo Crypto, je ta priliv skupaj s splošnim upadom trga kriptovalut prispeval k 44-odstotnemu upadu prodaje NFT v drugem četrtletju. Podatki podjetja CryptoSlam razkrivajo, da je prodaja NFT padla s 4,14 milijarde dolarjev v prvem četrtletju na 2,32 milijarde dolarjev v drugem četrtletju.

  Henrik Andersson komentira padec prodaje NFT v drugem četrtletju.

  Izzivi na trgu

  “Drugo četrtletje je bilo težko, saj je bitcoin padel za 15 %, številni altcoini pa so se odrezali še slabše,” je Andersson povedal za Cointelegraph. Opozoril je tudi, da so memecoini verjetno prevzeli del pozornosti trga, ki bi jo sicer lahko namenili NFT.

  Medtem ko se je prodaja NFT upočasnila, memecoini še naprej uspevajo, saj je bil samo v zadnjih 24 urah po podatkih CoinGecko obseg trgovanja 3,4 milijarde dolarjev. Porast memecoinov PolitiFi, povezanih s predsedniškimi volitvami v ZDA, ter novi žetoni znanih osebnosti na Ethereumu in Solani so spodbudili ta trend. Znani memecoini, kot sta MAGA (TRUMP) in Pepe, so se v drugem četrtletju podražili.

  Razvoj na področju redov, ki temeljijo na bitcoinih, bi lahko v prihodnjih mesecih prav tako preusmeril pozornost s tradicionalnih NFT, je opozoril Andersson. Vendar pa se je dejavnost na Ordinals in Runes v zadnjem času zmanjšala, pri čemer so transakcije na Runes padle za 88 % v primerjavi z najvišjo vrednostjo, ki so jo dosegle junija.

  V zadnjem tednu so vpisi Ordinals in Runes prispevali manj kot 2 bitcoina (BTC) na dan v obliki rudarskih pristojbin.

  Upanje na ponovni vzpon NFT

  V zadnjem četrtletju leta 2023 so NFT vendarle doživeli manjši ponovni vzpon, saj je prodaja presegla 3 milijarde dolarjev. To vključuje 1,77 milijarde dolarjev vreden prodajni mesec decembra 2023, kar je največ od junija 2022, ko je poletje NFT začelo upadati.

  Glavne zbirke NFT, kot sta CryptoPunks in Bored Ape Yacht Club, imajo po podatkih družbe CoinGecko še vedno precejšnje tržne vrednosti, ki znašajo 994,9 milijona oziroma 345,9 milijona dolarjev.

  Ponovni vzpon prodaje NFT konec leta 2023

  Največja projekta Ordinals, NodeMonkes in Bitcoin Puppets, imata tržni kapici 121,1 milijona dolarjev in 94,2 milijona dolarjev.

  Kljub nedavnim izzivom obstaja upanje, da bi lahko NFT v drugi polovici leta 2024 doživeli ponovni vzpon.

  Spoznajte Yano, našo strokovnjakinjo za kriptovalute z več kot sedmimi leti izkušenj. Ima obsežno znanje s področja tehnologije, zlasti na inovativnih področjih veriženja blokov in decentraliziranih financ. Yana je odlična pri pisanju podrobnih vodnikov, znanih kot bele knjige, in svetovanju o tokenomiki, ki ljudem pomaga razumeti, kako kriptoval ..