Najboljše kriptovalute
  Najboljše kriptovalute

   Predsednik Fed Powell izdaja “kritično” opozorilo, ki je sprožilo nenadno ceno bitcoina 60.000 dolarjev in kriptografski zlom

   Vrednost bitcoina se je močno znižala, in sicer za 3,1 % in se približala meji 60.000 USD, potem ko je ključni milijarder spremenil mnenje o tej kriptovaluti. V zadnjem mesecu se je vrednost bitcoina zmanjšala za skoraj 15 % zaradi zaskrbljenosti zaradi bližajočega se “pravega popravka”.

   Na ta upad so vplivale pripombe enega od glavnih zagovornikov bitcoina, ki je predlagal, da bi lahko bitcoin sčasoma nadomestil ameriški dolar. Medtem je predsednik ameriške centralne banke Jerome Powell izpostavil “kritično obdobje” za Fed, pri čemer je navedel nevzdržno raven primanjkljaja.

   Na konferenci Evropske centralne banke na Portugalskem je Powell pripomnil: “Raven dolga, ki jo imamo, je popolnoma vzdržna, vendar je pot, na kateri smo, nevzdržna.” Kritiziral je fiskalno politiko Bidnove administracije, pri čemer je poudaril tveganja ohranjanja velikega primanjkljaja v času polne zaposlenosti, in opozoril, da je takšna raven nevzdržna tudi v času gospodarskega razcveta.

   Maja je finančna ministrica Janet Yellen izrazila zaskrbljenost zaradi naraščajočega dolga ZDA v višini 34 bilijonov dolarjev, ki bi po mnenju nekaterih lahko v naslednjih 18 mesecih ceno bitcoina dvignil na 1 milijon dolarjev.

   Trgovci z bitcoini, kriptovalutami in delnicami so pozorno spremljali Zvezno rezervo in iskali znake morebitnega znižanja obrestnih mer. Analitiki so nedavno prilagodili svoja pričakovanja s sedmih znižanj v letu 2024 na samo eno ali dve.

   Powell je izrazil zaskrbljenost glede uravnoteženja denarne politike v tem ključnem obdobju, ko je izjavil: “Pravilno uravnoteženje denarne politike v tem kritičnem obdobju, to je tisto, o čemer v resnici razmišljam v poznih urah.” To sledi odločitvi Feda iz prejšnjega meseca, da pusti obrestne mere nespremenjene in nakaže le eno znižanje v letu 2024, v letu 2025 pa naj bi jih bilo še več. Fed se sooča s pritiskom, da mora znižati obrestne mere po agresivnem zviševanju obrestnih mer po uvedbi spodbujevalnih ukrepov po Kovidu, ki so spodbudili inflacijo.

   Russ Mould, investicijski direktor pri družbi AJ Bell, je komentiral: “Powell je dejal, da so se ZDA vrnile na ‘dezinflacijsko pot', vendar je dodal, da je potrebnih več podatkov, preden bo Fed razmislil o znižanju obrestnih mer.” Mould je opozoril, da se Powellove pripombe trgu morda zdijo ponavljajoče, vendar pa njegova omemba dezinflacije kaže na močnejše razloge za morebitno skorajšnje znižanje obrestnih mer.

   Pozornost je zdaj usmerjena v prihajajočo objavo zapisnika junijskega zasedanja Fed in petkovo poročilo o zaposlovanju, ki bi lahko utrdilo pričakovanja o septembrskem znižanju obrestnih mer, če bo pokazalo upočasnitev zaposlovanja.

   Michael Brown, višji raziskovalni strateg pri družbi Pepperstone, je omenil: “Če bi bilo petkovo poročilo o zaposlovanju mehkejše od pričakovanega, bi verjetno še bolj utrdilo prepričanje o omenjenem znižanju, za katerega trgi pripisujejo približno 70-odstotno verjetnost – morda nekoliko premalo.”

   BTC-pricegraphic-USD

   Analitiki družbe BlackRock, največjega svetovnega upravljavca premoženja, so zaradi vztrajnega okolja višjih obrestnih mer izdali opozorilo o njegovem vplivu na trge bitcoinov in kriptovalut. Predvidevajo, da bodo centralne banke v boju proti stalnim inflacijskim pritiskom ohranjale višje obrestne mere od ravni izpred pandemije. BlackRock, ki je letos s pobudo za promptni ETF za bitcoin na Wall Streetu spodbudil skokovit porast cene bitcoina, je poročal o “scenariju brez primere”, ki bi lahko vplival na ceno bitcoina in širši trg kriptovalut.

   Spoznajte Rahula Nambiampuratha iz Kerale v Indiji, usposobljenega samostojnega pisca, specializiranega za kriptovalute. Rahul je študiral finance na univerzi Sikkim Manipal. Je strokovnjak za kriptovalute, tehnologijo veriženja blokov, NFT in Web3, novo dobo interneta. Rahul je kriptovalute začel raziskovati leta 2014. Ima več kot pet let izk ..