Poročilo Združenega kraljestva: Crypto je glavna grožnja pranju denarja v obdobju 2022-2023

Po podatkih poročila britanskega ministrstva za finance iz obdobja od leta 2022 do leta 2023 bodo med sektorji, ki bodo najbolj izpostavljeni izkoriščanju za pranje denarja, podjetja za kriptovalute, bančništvo na drobno, bančništvo na debelo in upravljanje premoženja.

Ta ocena se ujema z ugotovitvami ocen tveganja, ki jih je izvedel organ za finančno ravnanje (FCA), ki je pregledal 238 podjetij. Kot finančni regulativni organ v Združenem kraljestvu FCA od leta 2020 predpisuje, da se morajo podjetja za kriptovalute registrirati in upoštevati njegove predpise o preprečevanju pranja denarja.

Združeno kraljestvo je v zadnjem času okrepilo prizadevanja za poostritev nadzora nad kriminalnimi dejavnostmi, povezanimi s kriptovalutami. Glede na izjave britanske policije iz oktobra 2022 je ta po vsej državi razporedila kripto taktične svetovalce, ki pomagajo pri zasegu digitalnega premoženja, povezanega s kriminalnimi dejavnostmi.

Združeno kraljestvo poostri nadzor nad kriminalom, povezanim s kriptovalutami

V tem obdobju je nacionalni svet policijskih načelnikov poročal o zasegu več sto milijonov kriptovalut, pridobljenih z nezakonitimi dejavnostmi.

Nadaljnji vpogledi iz poročila razkrivajo, da je organ FCA v letih 2022 in 2023 za polni delovni čas zaposloval približno 53 strokovnjakov za finančni kriminal, namenjenih nadzoru nad preprečevanjem pranja denarja, pri čemer je bilo 16 od teh strokovnjakov posebej osredotočenih na nadzor nad operacijami s kriptovalutami.

Poleg tega so širše nadzorne skupine zunaj tistih, ki so specializirane za finančni kriminal, v časovnem okviru, ki ga zajema poročilo, sprožile 95 primerov v zvezi s kriptožetoni.

Spoznajte Yano, našo strokovnjakinjo za kriptovalute z več kot sedmimi leti izkušenj. Ima obsežno znanje s področja tehnologije, zlasti na inovativnih področjih veriženja blokov in decentraliziranih financ. Yana je odlična pri pisanju podrobnih vodnikov, znanih kot bele knjige, in svetovanju o tokenomiki, ki ljudem pomaga razumeti, kako kriptoval ..