Najboljše kriptovalute

  Poročilo: Coinbase je na svetovni lestvici padel na tretje mesto

  Coinbase, glavna ameriška kripto borza, zaradi močne konkurence izgublja položaj na svetovni lestvici po obsegu trgovanja, saj je uvedba promptnih Bitcoin ETF-ov v ZDA pretresla trg.

  Podjetje Kaiko, ki se ukvarja z analizo veriženja blokov, poroča, da Coinbase ni več na drugem mestu po globalnem obsegu trgovanja. Od oktobra 2023 se je tržni delež družbe Coinbase zmanjšal z 11 % na 8 %. Medtem ima konkurenčna borza Bybit zdaj približno 16 % svetovnega obsega trgovanja.

  Rast borze Bybit izhaja iz zniževanja njenih provizij za trgovanje, trdi Kaiko. Vendar to ni edini razlog za njen uspeh. Borza Bybit je imela koristi tudi od regulativnih težav borze Binance.

  Kaikovi podatki kažejo, da sta k povečanju obsega trgovanja Bybita prispevala bitcoin (BTC) in ethereum (ETH). Tržni delež teh sredstev na Bybitu se je v zadnjem letu povečal s 17 % na 53 %. Po drugi strani pa je družba Binance zabeležila večjo rast pri trgovanju z altcoini. Čeprav Binance ostaja vodilna s 54-odstotnim tržnim deležem, se je njen obseg trgovanja z bitcoini in etherei letos zmanjšal z 59 % na 43 %. Kaiko domneva, da je ta sprememba morda posledica premikov v razpoloženju do tveganja, ki se med medvedjimi trgi običajno zmanjša.

  Kljub uspehu podjetja Bybit se Wall Street oddaljuje. Podjetje Hidden Road, ki ga podpira Citadel Securities, je konec maja svojim strankam prenehalo ponujati dostop do Bybita. Razlog za to so bila nesoglasja glede Bybitovih postopkov KYC/AML (Know Your Customer/Anti-Money Laundering). Družba Bybit tega vprašanja še ni javno komentirala. Vendar je tiskovni predstavnik dejal, da je platforma “zavezana preglednosti in bo ob napredovanju pregleda zagotavljala najnovejše informacije”.

  Spoznajte Yano, našo strokovnjakinjo za kriptovalute z več kot sedmimi leti izkušenj. Ima obsežno znanje s področja tehnologije, zlasti na inovativnih področjih veriženja blokov in decentraliziranih financ. Yana je odlična pri pisanju podrobnih vodnikov, znanih kot bele knjige, in svetovanju o tokenomiki, ki ljudem pomaga razumeti, kako kriptoval ..