Top kriptografija

  Ponudba OpenAI za trilijon dolarjev: Poganjanje revolucije čipov z umetno inteligenco

  Sam Altman, izvršni direktor podjetja OpenAI, vodilnega razvijalca umetne inteligence, aktivno sodeluje z vlagatelji po vsem svetu v ambicioznem prizadevanju za pridobitev bilijonov dolarjev, namenjenih za razvoj polprevodniških čipov.
  Altmanova vizija, o kateri je 8. februarja poročal časnik Wall Street Journal, želi zbrati impresivnih 5-7 bilijonov dolarjev. Notranji viri blizu podjetja OpenAI so razkrili, da je ta velikanski znesek namenjen spopadanju z izzivi skalabilnosti podjetja, obenem pa odpravljanju stalnega pomanjkanja in naraščajočih stroškov, povezanih z nabavo čipov, ki so ključni za razvoj sistemov umetne inteligence do novih razsežnosti.

  Altmanova strateška pomoč se razteza na spodbujanje sodelovanja med OpenAI in različnimi vlagatelji, proizvajalci čipov in ponudniki energije. Osrednji del teh predlogov je zaveza organizacije OpenAI, da bo postala pomemben odjemalec za prihajajoče obrate za proizvodnjo čipov.

  Tiskovni predstavnik OpenAI je povedal:

  “OpenAI je imel produktivne razprave o povečanju globalne infrastrukture in dobavnih verig za čipe, energijo in podatkovne centre, ki so ključni za umetno inteligenco in druge industrije, ki so odvisne od njih.”

  Altman se je nedavno pogovarjal z ameriško sekretarko za trgovino Gino Raimondo, s čimer je poudaril nujnost pridobivanja podpore pokroviteljev, industrijskih deležnikov in vlad na svetovni ravni.
  Tiskovni predstavnik podjetja OpenAI je ob priznavanju izjemnega pomena pobude za nacionalne interese zagotovil, da je podjetje še naprej zavezano k temu, da bo vlado ZDA ustrezno obveščalo o svojem napredku in namerah.

  Poleg tega Altmanova diplomatska prizadevanja presegajo meje ZDA, kar dokazuje tudi njegovo srečanje s šejkom Tahnounom bin Zayedom al Nahyanom, uglednim predstavnikom varnostnega aparata Združenih arabskih emiratov. Ta interakcija kaže na možnost, da bodo ZAE igrali ključno vlogo v Altmanovem podjemu, pod pogojem, da ga bodo odobrili ameriški organi.

  Altmanova prizadevanja so obsežna, saj vključujejo pogovore s ključnimi osebnostmi, kot so Masayoshi Son, izvršni direktor banke SoftBank, in predstavniki industrijskih velikanov, kot je Taiwan Semiconductor Manufacturing. Ti pogovori poudarjajo široko zanimanje in potencialno sodelovanje pri Altmanovem ambicioznem podvigu.

  Pomembno je, da je Altman pridobil podporo Microsofta, večinskega delničarja v OpenAI, ki pozorno spremlja in podpira prizadevanja podjetja za zbiranje sredstev.
  V prejšnjih decembrskih poročilih so pogovori OpenAI z vlagatelji nakazovali potencialne naložbe, ki naj bi presegle 100 milijard dolarjev, kar kaže na veliko pričakovanje in zaupanje v prihodnja prizadevanja podjetja.

  V tem kontekstu Nvidia ohranja prevladujočo vlogo glavnega ponudnika čipov za izračunavanje umetne inteligence. Močna uspešnost podjetja v zadnjem letu, ki so jo zaznamovali rekordni prihodki in vrednotenje, ki je preseglo trilijon dolarjev, poudarja njegovo nadaljnjo pomembnost v ekosistemu umetne inteligence.

  Medtem je Meta, matično podjetje velikanov družabnih medijev Facebook in Instagram, s predstavitvijo vrhunskega čipa Artemis, namenjenega krepitvi zmogljivosti umetne inteligence v podatkovnih centrih, naredila pomemben korak na trg čipov za umetno inteligenco. Ta strateška poteza pomeni, da želi Meta zmanjšati odvisnost od družbe Nvidia in okrepiti svojo tehnološko uspešnost na področju aplikacij, ki temeljijo na umetni inteligenci.

  Skratka, Altmanova ambiciozna pobuda za zbiranje sredstev predstavlja pomemben mejnik v razvoju tehnologije umetne inteligence z daljnosežnimi posledicami za globalne inovacije in sodelovanje v polprevodniški industriji.

  Spoznajte Rahula Nambiampuratha iz Kerale v Indiji, usposobljenega samostojnega pisca, specializiranega za kriptovalute. Rahul je študiral finance na univerzi Sikkim Manipal. Je strokovnjak za kriptovalute, tehnologijo veriženja blokov, NFT in Web3, novo dobo interneta. Rahul je kriptovalute začel raziskovati leta 2014. Ima več kot pet let izk ..