Najboljše kriptovalute

  Paypalov novi načrt bi lahko spremenil rudarjenje bitcoinov: Zdaj postanite zeleni!

  Pojav omrežja Bitcoin je sprožil veliko zaskrbljenost glede okoljskih posledic rudarskih praks, zlasti glede emisij ogljika, ki nastajajo pri energetsko zahtevnem postopku dokazovanja dela (proof-of-work – PoW).

  Da bi se odzvala na te okoljske pomisleke, je Paypalova raziskovalna skupina Blockchain Research Group izrazila nujno potrebo po ukrepanju in v sodelovanju s podjetjema Energy Web in DMG Blockchain Solutions ustvarila sistem, ki rudarje spodbuja k uporabi zelenih virov energije. Namen te pobude je usmeriti industrijo k uporabi bolj trajnostnih možnosti pridobivanja energije, tako da bo proces zelenega rudarjenja ekonomsko ugoden.

  Avtorji nedavnega dokumenta te skupine so predstavili rešitev, katere namen je spodbuditi rudarje k prehodu na nizkoogljične vire energije. Njihov predlagani sistem avtonomno nagrajuje rudarje z bitcoini za dokazljivo uporabo znatne količine obnovljive energije pri svojih dejavnostih, s čimer odpravlja potrebo po zaupanju v tretjo osebo za razdeljevanje teh nagrad.

  Sistem nagrajevanja okolju prijaznih rudarjev bitcoinov.

  V tem modelu so rudarji, ki uspešno dokažejo uporabo preverjenih nizkoogljičnih energetskih rešitev, imenovani „zeleni rudarji“ in prejmejo nagrade v bitcoinih (BTC). Te spodbude se razdelijo prek pionirske kriptoekonomske strukture, ki vključuje naslov za izplačilo z več podpisi (multi-sig).

  Ta struktura prednostno usmerja transakcije k zelenim rudarjem, ki lahko nato z obdelavo teh transakcij zahtevajo svoje nagrade. Raziskovalci so optimistični, da ta strategija ne bo le spodbujala čistejših rudarskih tehnik, temveč bo tudi usmerila večji obseg transakcij k tem okolju prijaznim rudarjem, kar bo povečalo splošno trajnost industrije.

  Protokol za zeleno rudarjenje vključuje več zapletenih tehničnih elementov. Za natančno identifikacijo zelenih rudarjev uporablja platformo za potrjevanje Energy Web, za lažje upravljanje in dodeljevanje spodbud pa uporablja javne ključe, povezane z uporabo zelene energije.

  To zagotavlja, da lahko nagrade zahtevajo le tisti rudarji, ki izpolnjujejo zelena merila. Poleg tega sistem objavlja transakcije z nižjimi pristojbinami, da bi neekološke rudarje odvrnil od sodelovanja z njimi in tako spodbude usmeril posebej k zelenim rudarjem.

  „Ko zeleni rudar prejme transakcijo v mempool, jo na podlagi naslova za izplačilo z več podpisi prepozna kot zeleno transakcijo,“ je podrobneje opisano v dokumentu. „Rudar bo moral transakcijo vključiti med sestavljanjem bloka in v isti blok vključiti dodatno odkupno transakcijo, da bo porabil UTXO, ki je zaklenil bitcoine na naslovu za izplačilo.“

  Paypalova raziskovalna skupina za veriženje blokov dodaja: „V tem primeru je treba izvesti naslednje postopke:

  ”Ta dodatna transakcija bo imela naslov prejemnika, ki bo pripadal zelenemu rudarju. Posledično je samo zeleni rudar, ki vključi zeleno transakcijo, transakcijo odkupa in uspešno izkoplje naslednji blok, prepričan, da bo zaslužil nagrado v bitcoinih.”‚‘

  Z uporabo tehnologije veriženja blokov in kriptoekonomskih spodbud so predlagatelji te pobude odločeni, da bodo pospešili prehod na obnovljive vire energije v rudarski industriji. Vendar pa je treba še počakati, da bosta uporaba in učinkovitost teh predlogov v resničnem svetu še vidni, saj so koncepti, obravnavani v raziskovalni nalogi tega vodilnega predstavnika plačilne tehnologije, še vedno teoretični in čakajo na praktično potrditev v dejanskem rudarskem okolju.

  Spoznajte Yano, našo strokovnjakinjo za kriptovalute z več kot sedmimi leti izkušenj. Ima obsežno znanje s področja tehnologije, zlasti na inovativnih področjih veriženja blokov in decentraliziranih financ. Yana je odlična pri pisanju podrobnih vodnikov, znanih kot bele knjige, in svetovanju o tokenomiki, ki ljudem pomaga razumeti, kako kriptoval ..