Najboljše kriptovalute
  Najboljše kriptovalute

   Nakup bitcoinov za 400 milijonov jurjev družbe Metaplanet: Azijski MicroStrategy ponovno udaril

   Metaplanet, javna družba na Japonskem, ki je sprva začela kot upravljavec hotelov, je nedavno objavila, da je kupila dodatnih 400 milijonov ¥ (2,5 milijona USD) v bitcoinih. Ta nakup je nadaljevanje strategije podjetja, da sprejme Bitcoin kot zakladno rezervno sredstvo.

   Družba Metaplanet je kljub upadanju trga Bitcoinov razkrila, da je 8. julija pridobila še 42.466 Bitcoinov. S tem zadnjim nakupom je njeno skupno imetje naraslo na približno 203 BTC. Podjetje je v te kovance vložilo skupaj 2,05 milijarde junakov (12,7 milijona USD), povprečna nakupna cena pa je znašala 10 milijonov junakov (62.000 USD) na kovanec.

   Podjetje Metaplanet posnema podjetje MicroStrategy, ameriško podjetje za programsko opremo, ki je prepoznano po znatnem kopičenju bitcoinov. Od leta 2020 je podjetje MicroStrategy zbralo več kot 200.000 bitcoinov, ki so trenutno vredni 15 milijard USD, kar pomeni, da je največji korporativni imetnik bitcoinov.

   Cena delnic družbe Metaplanet pogosto odraža nihanja cene Bitcoina, saj jo vlagatelji obravnavajo kot približek izpostavljenosti Bitcoinu. Ta korelacija poudarja močno povezavo med uspešnostjo podjetja in trgom kriptovalut.

   Japonsko podjetje meni, da nakup Bitcoina pomaga zmanjšati tveganje, povezano s slabljenjem jena, zlasti ob dolgotrajnih nizkih obrestnih merah na Japonskem. Poleg tega ta pristop domačim vlagateljem omogoča, da pridobijo izpostavljenost Bitcoinu prek podjetja, s katerim se javno trguje, kar je povezano z ugodnejšo davčno obravnavo.

   Leta 2022 je jen doživel dramatičen padec in v primerjavi z dolarjem in evrom dosegel najnižje vrednosti, ki jih ni bilo že desetletja. Japonska centralna banka je ohranila ohlapno denarno politiko v nasprotju s politiko zaostrovanja, ki so jo sprejela druga velika gospodarstva.

   Čeprav so nakupi bitcoinov družbe Metaplanet v tej fazi razmeroma majhni, tekoče naložbe družbe kažejo na trdno zavezanost tej strategiji, tudi na nestanovitnem trgu.

   Podjetje Metaplanet, znano kot “azijska mikrostrategija”, se pripravlja na izkoriščanje prihodnjih valov sprejemanja bitcoinov. Ta strateški položaj lahko podjetju omogoči, da bo imelo velike koristi, ko se bosta sprejemanje in vrednost Bitcoina v prihodnjih letih potencialno povečala.

   Spoznajte Yano, našo strokovnjakinjo za kriptovalute z več kot sedmimi leti izkušenj. Ima obsežno znanje s področja tehnologije, zlasti na inovativnih področjih veriženja blokov in decentraliziranih financ. Yana je odlična pri pisanju podrobnih vodnikov, znanih kot bele knjige, in svetovanju o tokenomiki, ki ljudem pomaga razumeti, kako kriptoval ..