Top kriptografija

  Najnovejša naložba MicroStrategy v bitcoine: 850 BTC za 37 milijonov dolarjev!

  MicroStrategy, vodilno podjetje za poslovno obveščanje in programsko opremo, je ponovno potrdilo svojo neomajno predanost Bitcoinu s pridobitvijo dodatnih 850 BTC v skupni vrednosti 37,2 milijona USD, kot je danes sporočil ustanovitelj in predsednik Michael Saylor.

  Andrew Kang, finančni direktor podjetja MicroStrategy, je razkril: “Od konca tretjega četrtletja smo pridobili 31.755 dodatnih bitcoinov, kar pomeni največje četrtletno povečanje imetja bitcoinov v zadnjih treh letih in 13. zaporedno četrtletje, ko smo v svojo bilanco stanja dodali več bitcoinov. V četrtem četrtletju smo izkoristili precejšnjo rast cen bitcoinov in še naprej uporabljali naše strateške dejavnosti na kapitalskih trgih in razpoložljiva denarna sredstva za zbiranje dodatnih bitcoinov, s čimer smo povečali dodatno vrednost za naše delničarje. Ravno naša edinstvena strategija za bitcoine in dokazana uspešnost sta nam omogočili, da smo zbrali 190.000 bitcoinov po povprečni nakupni ceni 31.464 USD.”

  Družba je svoj prodor na trg bitcoinov začela avgusta 2020 z začetno naložbo 250 milijonov dolarjev v BTC. Od takrat podjetje MicroStrategy dosledno povečuje svoje rezerve bitcoinov in je vzpostavilo strategijo zakladnih rezerv, s katero je zbralo več kot 190.000 bitcoinov, ki so po trenutni tržni vrednosti vredni več kot 8,2 milijarde dolarjev.

  “Leto 2023 se je izkazalo za izjemno leto za podjetje MicroStrategy, saj smo strateško zbrali kapital za znatno povečanje zalog bitcoinov, hkrati pa smo nadaljevali z inovacijami, vključno z razvojem in uvedbo MicroStrategy AI, našega pionirskega orodja BI, ki temelji na umetni inteligenci,” je pripomnil Phong Le, predsednik in glavni izvršni direktor podjetja MicroStrategy. “Tako v četrtem četrtletju kot v celem letu smo dosegli dvomestno rast prihodkov od naročniških storitev, kar potrjuje našo stalno zavezanost prehodu poslovanja v oblak. Verjamemo, da naš operativni okvir, strategija za bitcoine in poudarek na tehnoloških inovacijah predstavljajo posebno priložnost za ustvarjanje vrednosti za naše delničarje.”

  Podjetje MicroStrategy ob bližajoči se četrti razpolovitvi bitcoinov ohranja svojo agresivno naložbeno strategijo za bitcoine in ne kaže znakov, da bi upočasnilo svoj proaktivni pristop.

  Spoznajte Rahula Nambiampuratha iz Kerale v Indiji, usposobljenega samostojnega pisca, specializiranega za kriptovalute. Rahul je študiral finance na univerzi Sikkim Manipal. Je strokovnjak za kriptovalute, tehnologijo veriženja blokov, NFT in Web3, novo dobo interneta. Rahul je kriptovalute začel raziskovati leta 2014. Ima več kot pet let izk ..