Najboljše kriptovalute
  Najboljše kriptovalute

   Mt. Gox začenja vračila: Kaj čaka trg kriptovalut?

   Mt. Gox, borza kriptovalut, ki je leta 2014 propadla zaradi obsežnega vdora v sistem, bo v začetku julija začela izplačevati obveznosti do upnikov. Ta poplačila v skupnem znesku približno 9 milijard dolarjev bodo izvedena v bitcoinih (BTC), Bitcoin Cash (BCH) in gotovini.

   Kazalo vsebine

   Zgodovinski kontekst

   Mt. Gox je nekoč obdelal več kot 70 % vseh transakcij z bitcoini, vendar je leta 2014 razglasil stečaj, potem ko je izgubil 850.000 BTC. Incident je razkril pomembne varnostne pomanjkljivosti na trgu kriptovalut, kar je privedlo do obsežnih pravnih postopkov in prizadevanj za izterjavo.

   Zaskrbljenost trga

   Analitiki so zaskrbljeni, da bi nenaden priliv BTC na trg lahko povzročil razprodajo in s tem večjo volatilnost. Vendar pa nekateri menijo, da je trg ta dogodek že upošteval, kar bi lahko zmanjšalo njegov vpliv. Številni upniki se bodo morda odločili, da bodo svoje BTC zadržali v pričakovanju prihodnje rasti cen.

   Odzivi industrije

   Alex Thorn, vodja raziskav pri družbi Galaxy Digital, je na Twitterju razpravljal o morebitnem vplivu na trg, kar je sprožilo razprave o prihodnji stabilnosti cene Bitcoina.

   Kaj se bo zgodilo z bitcoinom julija?

   Mark Cullen napoveduje, da se bo cena Bitcoina julija še naprej zniževala in morda padla na 57.000 dolarjev zaradi likvidnostnega bazena, ki deluje kot magnet za tečaj kriptovalute.

   Trgovec Doctor Profit se strinja s Cullenovo napovedjo, vendar meni, da je BTC blizu lokalnega minimuma in bo kmalu dosegel novo rekordno vrednost. Priporoča, da trenutni padec izkoristite za nakup več bitcoinov.

   Vpliv izplačil na ceno bitcoinov

   Po napovedi upravitelja borze Mt. Gox o začetku izplačevanja odškodnin je vrednost Bitcoina padla za 3 % in se spustila pod 58.000 USD, nato pa se je vrnila nad 61.000 USD.

   Cena bitcoinov po odpustu družbe Mt.-Goxi

   Širše posledice

   Začetek izplačil s strani borze Mt. Gox je pomemben dogodek v svetu kriptovalut, saj rešuje eno največjih finančnih kriz v zgodovini kriptovalut. Vplival bo na prihodnje regulativne in varnostne ukrepe ter preizkusil zrelost in stabilnost trga.

   Ko se bodo začela izplačila, bo skupnost kriptovalut pozorno spremljala odziv trga in dejanja novih odškodninskih upnikov. Lekcije, pridobljene iz te epizode, bodo ključne za prihodnji razvoj trga kriptovalut.

   Spoznajte Yano, našo strokovnjakinjo za kriptovalute z več kot sedmimi leti izkušenj. Ima obsežno znanje s področja tehnologije, zlasti na inovativnih področjih veriženja blokov in decentraliziranih financ. Yana je odlična pri pisanju podrobnih vodnikov, znanih kot bele knjige, in svetovanju o tokenomiki, ki ljudem pomaga razumeti, kako kriptoval ..