Mt. Gox: Razkriti novi datumi izplačil bitcoinov in gotovine

Stranke ogrožene borze digitalnih valut Mt. Gox so pred kratkim prejele še eno upanje glede možnosti povračila ukradenih sredstev. Skrbnik banke Mt. Gox je namreč zagotovil ključne posodobitve v zvezi s postopkom povračila.

Več upnikov, povezanih z borzo Mt. Gox, je opazilo posodobitve na svojih računih terjatev, ki zdaj vključujejo podrobne informacije o povračilu v bitcoinih, Bitcoin Cash in različnih fiat valutah. Zaradi tega dogodka mnogi pričakujejo, da se bodo morda začela izplačila v kriptovaluti.

Prva poročila o takšnih posodobitvah so se pojavila približno sredi aprila na podredditu Mt. Gox insolvency, kjer so uporabniki delili svoja opažanja o novo dodanih številkah v tabelah s podatki o poplačilu na svojih individualnih računih.

Eden od upnikov je delil posnetek zaslona, ki ponazarja, da računi za terjatve družbe Mt. Gox zdaj vključujejo tabelo, v kateri so prikazani status poplačila, zaključena poplačila in čakajoča poplačila.

Razprava na forumu o plačilni nesposobnosti družbe Mt. Gox na Redditu kaže, da so nekateri upniki že začeli prejemati vloge v fiat valuti neposredno na svoje bančne račune.

Mt. Gox je uvedel pomembne posodobitve v zvezi s postopkom vračila

Upnik družbe Mt. Gox je 22. aprila poročal o prejemu sredstev v ameriških dolarjih na valutni račun banke HSBC in poudaril, da pri transakciji ni bilo nobenih provizij. To plačilo je bilo obdelano več kot mesec dni po tem, ko je bila na njihovem računu terjatev zabeležena prva posodobitev preglednice poplačil.

“Tabela je bila posodobljena najprej 15. marca, nato 8. aprila drugič in nato 18. aprila, ko so prispele vrstice BTC,” je navedel Redditor.

Nedavni dodatek bitcoinov na račune v sistemu terjatev za sanacijo družbe Mt. Gox predstavlja pomemben korak za upnike in kaže, da so izplačila v kriptovalutah in fiat valutah neizbežna, je navedeno v izjavi upnika družbe Mt. Gox.

“Za primerjavo: decembra lani so japonski upniki na svojo stran prejeli bankovce, v dveh tednih pa so na svojih računih prek sistema PayPal in zasebnih bank videli fiat,” je dejal upnik in dodal: “Upajmo, da bo nakazilo v kriptovalutah ponovilo nakazilo svojega predhodnika v fiatih.”

Podjetje Mt. Gox, ki je bilo prvotno ustanovljeno leta 2010, je pred svojim propadom prevladovalo na svetovnem trgu izmenjav bitcoinov in je po ocenah opravilo 70 % vseh transakcij z BTC, dokler ni leta 2014 podleglo obsežni varnostni luknji, zaradi katere je bilo izgubljenih 850.000 BTC.

Po zadnjih posodobitvah naj bi Mt. Gox do oktobra 2024 svojim upnikom razdelil 142.000 Bitcoinov in 143.000 Bitcoin Cash ter 69 milijard japonskih jenov (približno 510 milijonov dolarjev).

Potrjeno je bilo, da je Mt. Goxove identitete upnikov in z njimi povezani računi za izmenjavo kriptovalut.

Najnovejše posodobitve tabel poplačil so sledile zaključku preverjanja identitete upnikov družbe Mt. Gox in potrditvi njihovih povezanih računov za izmenjavo kriptovalut, ki so predvideni za poplačilo Bitcoinov in Bitcoin Cash januarja 2024. Platforme, ki so na voljo za te transakcije, vključujejo Bitstamp, Kraken, Bitbank, BitGo in SBI VC Trade.

Spoznajte Yano, našo strokovnjakinjo za kriptovalute z več kot sedmimi leti izkušenj. Ima obsežno znanje s področja tehnologije, zlasti na inovativnih področjih veriženja blokov in decentraliziranih financ. Yana je odlična pri pisanju podrobnih vodnikov, znanih kot bele knjige, in svetovanju o tokenomiki, ki ljudem pomaga razumeti, kako kriptoval ..