Najboljše kriptovalute
  Najboljše kriptovalute

   Mt. Gox bo julija končno začel vračati bitcoine

   Mt. Gox, borza kriptovalut, ki je leta 2014 izgubila 850.000 bitcoinov, bo začela vračati denar svojim uporabnikom.

   Od julija 2024 bo sanacijski upravitelj borze Mt. Gox začel obdelovati vračila v Bitcoinu in Bitcoinu Cash. Te informacije so bile objavljene v sporočilu, ki ga je borza izdala 24. junija.

   Upravitelj je uporabnike prosil za potrpežljivost in navedel, da bo vrstni red plačil odvisen od posamezne borze kriptovalut:

   “Poplačila bomo začeli izvajati z borzami, ki so opravile zahtevano izmenjavo informacij in potrditev. Prosimo, da nekaj časa počakate, da se izplačila izvedejo.”

   Mt. Gox dolguje več kot 9,4 milijarde dolarjev v vrednosti bitcoinov približno 127.000 upnikom. Ti upniki že več kot 10 let čakajo, da dobijo nazaj svoja sredstva, potem ko je borza leta 2014 zaradi številnih vdorov propadla.

   Majski prenos Bitcoinov v vrednosti 9,6 milijarde dolarjev je bil del poplačil

   Industrija kriptovalut je pozorno spremljala načrte poplačila družbe Mt. Gox. Uporabniki že več kot desetletje nestrpno pričakujejo vrnitev svojih izgubljenih bitcoinov.

   Družba Mt. Gox je 28. maja v novo denarnico z imenom “1Jbez” prenesla 141 686 BTC v vrednosti 9,62 milijarde dolarjev. Ta sredstva so bila prenesena iz več drugih hladnih denarnic, povezanih z družbo Mt. Ta premik je pomenil prvi prenos sredstev z borze na verigi v več kot petih letih.

   Graf prenosa 141.686 BTC v Mt. Gox 28. maja

   Kmalu po tem prenosu je Nobuaki Kobajaši, sanacijski upravitelj borze Mt. Gox, potrdil, da je konsolidacija del načrtov za poplačilo borze. Vendar pa ni navedel, kdaj se bodo začela odplačila. Kobajaši je 28. maja v sporočilu navedel:

   “Upravitelj za sanacijo se pripravlja na poplačilo dela zahtevkov za sanacijo kriptovalut, ki jim je dodeljena kriptovaluta. Prosimo, da nekaj časa počakate, dokler ne bodo izvedena izplačila.”

   Kolos Mt. Gox’2014 je BTC spustil pod 500 dolarjev

   Mt. Gox je bila ena prvih borz kriptovalut, ki je nekoč opravila več kot 70 % vseh poslov v ekosistemu veriženja blokov.

   Borza je leta 2014 prenehala delovati, potem ko je zaradi varnostne kršitve izgubila več kot 850.000 BTC sredstev uporabnikov, kar je po današnji vrednosti vredno več kot 51,9 milijarde dolarjev. Trenutno je cena bitcoina nad 61.100 USD.

   Februarja 2014 je cena Bitcoina kmalu po izklopu borze padla na najnižjo vrednost 420 USD. Poročila kažejo, da je bila borza Mt. Gox med letoma 2011 in 2014 šestkrat napadena.

   Kljub nedavni napovedi upravitelja bi lahko prišlo do nadaljnjih zamud pri izplačilih. Zadnji rok je bil določen za september 2023, torej mesec dni prej, kot je bilo sprva načrtovano, da bo podjetje Mt. Gox upnike poplačalo do 31. oktobra 2023.

   Spoznajte Yano, našo strokovnjakinjo za kriptovalute z več kot sedmimi leti izkušenj. Ima obsežno znanje s področja tehnologije, zlasti na inovativnih področjih veriženja blokov in decentraliziranih financ. Yana je odlična pri pisanju podrobnih vodnikov, znanih kot bele knjige, in svetovanju o tokenomiki, ki ljudem pomaga razumeti, kako kriptoval ..