Najboljše kriptovalute

  Milijardno povečanje: (BTC) z mega kratkimi likvidacijami

  Soustanovitelja podjetja za kriptoanalitiko Glassnode, Jan Happel in Yann Allemann, ki sta na platformi družabnih medijev X znana pod imenom Negentropic, sta optimistična glede nedavnega gibanja Bitcoina navzgor in menita, da bi to potencialno lahko sprožilo pomembnejšo rally.

  Po mnenju soustanoviteljev podjetja Glassnode bi lahko nenadna bikovska rast cene Bitcoina privedla do pojava, znanega kot kratek iztis (short squeeze). Do kratkega iztisa pride, ko so trgovci, ki so si izposodili sredstvo z namenom, da ga prodajo po nižji ceni in tako pridobijo dobiček iz razlike, prisiljeni odkupiti izposojeno sredstvo, saj se tržni zagon obrne proti njim. To lahko sproži dodatna gibanja navzgor na trgu.

  Soustanovitelja poudarjata pomen likvidnosti v tem scenariju in pravita: “‘Likvidnost je Ključna.'” Zagotavljata izčrpno analizo trenutnih razmer v bitcoinih:

  1. Analiza stanja v Bitcoinu: Bitcoin se je povzpel na 42.200 USD, kar je ustvarilo likvidnost za dolge pozicije, splošni impulz pa ostaja nevtralen.
  2. Likvidnostna vrzel: Cena je v procesu zapolnjevanja likvidnostne vrzeli nad 42.000 USD, kar nakazuje na morebitno nestanovitnost. Zlasti je treba omeniti, da je prišlo do likvidacij v vrednosti približno 659 milijonov dolarjev.

  V prihodnje se zdi, da so obeti bikovski, saj obstaja možnost, da bo bikovski impulz sprožil likvidacije kratkih pozicij v višini približno 1 milijarde USD, kar bi lahko trg spodbudilo k nadaljnjemu vzponu.

  Ustanovitelji podjetja Glassnode so nedavno opozorili, da bitcoin morda oblikuje klasičen vzorec padajočega klina. Za ta vzorec, ki se pogosto uporablja v tehnični analizi, je značilna serija nižjih najvišjih in nižjih najnižjih vrednosti, ki na grafu tvorijo obliko klina. Ko vzorec napreduje, zmanjševanje razdalje med najvišjimi in najnižjimi vrednostmi kaže na vse šibkejši prodajni pritisk. Tradicionalno se šteje, da je cena, ko preseže zgornjo trendno črto klina, bikovski signal.

  V času pisanja tega članka je tečaj bitcoina znašal 43.436 USD, kar kaže na rahlo rast v zadnjih 24 urah. Vpogledi soustanoviteljev zagotavljajo celovit pogled na trenutno tržno dinamiko in nakazujejo možnost nadaljnjega pozitivnega razvoja na področju kriptovalut.

  Spoznajte Rahula Nambiampuratha iz Kerale v Indiji, usposobljenega samostojnega pisca, specializiranega za kriptovalute. Rahul je študiral finance na univerzi Sikkim Manipal. Je strokovnjak za kriptovalute, tehnologijo veriženja blokov, NFT in Web3, novo dobo interneta. Rahul je kriptovalute začel raziskovati leta 2014. Ima več kot pet let izk ..