Najboljše kriptovalute
  Najboljše kriptovalute

   MicroStrategy zagotavlja 800 milijonov dolarjev za nakup več bitcoinov

   MicroStrategy, eden največjih javnih imetnikov Bitcoina, je uspešno zaključil novo ponudbo zamenljivih obveznic za nakup več BTC.

   Podjetje MicroStrategy je 20. junija uradno objavilo zaključek predhodno načrtovane ponudbe 2,25-odstotnih zamenljivih prednostnih obveznic, ki zapadejo v plačilo leta 2032. To pomeni pomemben korak za podjetje, ki še naprej intenzivno vlaga v Bitcoin.

   Skupni znesek obveznic, prodanih v tej ponudbi, je znašal 800 milijonov dolarjev. Ta znesek vključuje 100 milijonov dolarjev iz opcije za nakup dodatnih obveznic. Prvotni kupci so 17. junija v celoti izkoristili svojo nakupno opcijo, 18. junija pa se je zgodil še dodatni nakup. To kaže na veliko zanimanje in zaupanje vlagateljev.

   Po odbitku popustov in provizij začetnih kupcev ter ocenjenih stroškov ponudbe je neto izkupiček od prodaje znašal približno 786 milijonov USD.

   MicroStrategy namerava ta sredstva uporabiti predvsem za nakup več bitcoinov in tudi za splošne korporativne namene. Ta strateška poteza je v skladu s stalno zavezanostjo podjetja k širjenju svojih deležev v Bitcoinu.

   V ločeni objavi je podjetje MicroStrategy sporočilo, da je za 786 milijonov USD pridobilo dodatnih 11.931 Bitcoinov. Ta nakup je bil opravljen z izkupičkom od zamenljivih obveznic in presežkom denarnih sredstev po ceni 65.883 USD za BTC.

   Od 20. junija dalje je MicroStrategyjevo skupno imetje Bitcoinov znašalo 226.331 BTC. Ti so bili pridobljeni za približno 8,33 milijarde dolarjev po povprečni ceni 36.798 dolarjev za BTC.

   Ta serija strateških finančnih manevrov poudarja neomajno predanost podjetja MicroStrategy svoji naložbeni strategiji v Bitcoine. Ukrepi družbe odražajo njeno prepričanje o potencialu Bitcoina kot pomembnega hranilnika vrednosti in ključnega sredstva za njeno korporativno strategijo.

   Spoznajte Yano, našo strokovnjakinjo za kriptovalute z več kot sedmimi leti izkušenj. Ima obsežno znanje s področja tehnologije, zlasti na inovativnih področjih veriženja blokov in decentraliziranih financ. Yana je odlična pri pisanju podrobnih vodnikov, znanih kot bele knjige, in svetovanju o tokenomiki, ki ljudem pomaga razumeti, kako kriptoval ..