Masivna stava za 1,5 milijona dolarjev na usodo Bitcoin ETF

Redditorji so delili svoje odzive na stavo, pri čemer je eden od njih pripomnil, da so na robu izčrpanja otrokovih prihrankov za študij, drugi pa je stavo primerjal s “stavo dolarjev za dobitek desetakov”.

Sredi pričakovanja v kripto skupnosti na razsodbo Komisije za vrednostne papirje in borzo (SEC) o predlogih za promptni sklad za trgovanje na borzi (ETF) z bitcoini nekateri trgovci izkoriščajo to obdobje negotovosti, da bi do 15. januarja špekulirali o izidu.

Na platformi Polymarket, ki deluje v omrežju Polygon, trgovci stavijo svoje napovedi z “Da” ali “Ne” glede odobritve vlog Bitcoin ETF. Do zdaj je bilo sklenjenih stav v skupnem znesku približno 1,5 milijona dolarjev, večinoma v korist odgovora “Da”.

Platforma Polymarket

Vrednost delnice, ki kaže na verjetnost izida “da” ali “ne”, odraža nestanovitnost, ki jo opažamo na trgu kriptovalut. Trenutno je cena delnice “Da” 0,84 USD, medtem ko je cena delnice “Ne” 0,20 USD. Znani udeleženec, ki uporablja vzdevek “kiwi”, ima delnice “Yes” v vrednosti približno 440.000 USD. Nasprotno pa ima vodilni imetnik delnic “Ne” naložbo v vrednosti le približno 15 000 USD.

V skladu s smernicami Polymarketa se bo tržni izid štel za “Da”, če bo kateri koli promptni ETF Bitcoin pridobil odobritev SEC do 15. januarja 2024 ob 23:59:59 po srednjeevropskem času. V nasprotnem primeru bo privzeta vrednost “Ne”. Posledično bodo deležniki priča svojim dobičkom ali izgubam na podlagi določenega roka.

Platforma določa, da bodo uradne informacije SEC v prvi vrsti določale rešitev trga. Vendar so omenili tudi, da lahko na izid vpliva tudi kolektivna pogodba iz uglednih virov.

Na podredditu Cryptocurrency so nekateri redditorji izrazili svoje neodobravanje stav, drugi pa so jih zasipali s humorjem. Zlasti eden od uporabnikov je stavo označil za “neumno” in jo primerjal s “stavljenjem dolarjev za zmago desetakov”. Nasprotno je drug član delil svojo zaskrbljenost zaradi morebitnega izčrpavanja otrokovega sklada za študij, medtem ko je še en član igrivo izrazil obžalovanje svojih “kripto vnukov” zaradi svojih prihodnjih dejanj.

Spoznajte Rahula Nambiampuratha iz Kerale v Indiji, usposobljenega samostojnega pisca, specializiranega za kriptovalute. Rahul je študiral finance na univerzi Sikkim Manipal. Je strokovnjak za kriptovalute, tehnologijo veriženja blokov, NFT in Web3, novo dobo interneta. Rahul je kriptovalute začel raziskovati leta 2014. Ima več kot pet let izk ..