Najboljše kriptovalute

  Kriptovalute bodo prevladale v dobi umetne inteligence: Balaji Srinivasan pojasnjuje, zakaj

  Balaji Srinivasan, nekdanji vodja družbe Coinbase, meni, da bo kriptovaluta postala glavna oblika denarja v dobi umetne inteligence.

  Srinivasan svojim milijonom sledilcev na platformi družbenih medijev X je povedal, da vidi kriptovalute kot “digitalno pomanjkanje”, umetno inteligenco pa kot “digitalno obilje”. Vendar pa poudarja, da umetna inteligenca ne bo naredila vsega v izobilju.

  Pojasnjuje: “Kaj je denar v dobi generativne umetne inteligence in robotike? V bistvu postane kriptovaluta. Tako kot se inteligenca spremeni v elektriko, se denar spremeni v kriptovaluto.”

  Tukaj so njegove ključne točke:

  1. Kriptožeton in pomanjkanje: V svetu, kjer je zaradi umetne inteligence veliko stvari v izobilju, kriptovaluta ostaja dokazano redka. To pomanjkanje je koristno. Redko kriptožetoni lahko na primer preverijo človeško identiteto, ko orodja umetne inteligence olajšajo ponarejanje človeške identitete.
  2. Menjalni denar kot most: Denar povezuje različne gospodarske akterje. Ni vam treba plačati roki, da se premakne, in ni vam treba plačati robotu, ki ga imate v lasti. Vendar bo robot, ki je v lasti nekoga drugega, za uporabo zahteval plačilo. Tako bi za odklepanje in uporabo tega robota poslali kovanec.
  3. Trajno pomanjkanje: Pomanjkanje na visoki ravni ne izgine, zato je denar še vedno potreben. Vendar pa lahko izginejo številne vrste pomanjkanja. Na primer, nepremične gospodinjske robote, kot so pralni stroji, bi lahko nadomestili mobilni gospodinjski roboti, ki lahko hodijo in opravljajo različne naloge.

  Srinivasan omenja tudi, da zaledni sistemi web3, kot sta Bitcoin (BTC) in Ethereum (ETH), zagotavljajo večjo varnost v primerjavi s katerim koli sistemom web2. Trdi, da bodo v dobi umetne inteligence najbolj ključna oblika pomanjkanja kripto zasebni ključi, ki se bodo uporabljali za nadzor robotov in avtomatiziranih sistemov.

  Če povzamemo, Srinivasan predvideva prihodnost, v kateri kriptovalute podpirajo gospodarske transakcije v svetu, v katerem prevladuje umetna inteligenca, ter zagotavljajo varnost in ohranjajo koncept redkosti.

  Spoznajte Yano, našo strokovnjakinjo za kriptovalute z več kot sedmimi leti izkušenj. Ima obsežno znanje s področja tehnologije, zlasti na inovativnih področjih veriženja blokov in decentraliziranih financ. Yana je odlična pri pisanju podrobnih vodnikov, znanih kot bele knjige, in svetovanju o tokenomiki, ki ljudem pomaga razumeti, kako kriptoval ..