Najboljše kriptovalute

  Kriptografski dan D: bo kongres v sredo odpravil Bidenov veto?

  Predstavniški dom ameriškega kongresa bo v sredo, 10. julija, glasoval o pomembni zakonodaji o kriptovalutah. To glasovanje bi lahko potencialno preglasovalo veto predsednika Joeja Bidena na resolucijo Komisije za vrednostne papirje in borzo (SEC) o razveljavitvi računovodskega biltena št. 121 (SAB 121).

  Predsednik Biden je na ta zakon junija vložil veto, od takrat pa je bil deležen velike pozornosti zaradi potencialnega vpliva na to, kako finančne institucije upravljajo bitcoine in druga kriptoaktivna sredstva.

  Komisija za vrednostne papirje in trge je leta 2022 uvedla SAB 121, ki od bank, ki imajo kriptovalute, zahteva, da ta sredstva v svojih bilancah stanja izkazujejo kot obveznosti. Številni v panogi kriptovalut so to pravilo kritizirali in trdili, da nalaga dodatno regulativno breme. Menijo, da to odvrača banke in druge institucionalne akterje od tega, da bi se ukvarjali z digitalnim premoženjem.

  Kongres proti Bidnovemu vetu

  Na začetku maja je predstavniški dom z 228 glasovi proti 182 sprejel resolucijo, ki nasprotuje SAB 121. To glasovanje je poleg soglasne podpore republikancev podprlo tudi 21 demokratov. Kljub temu je predsednik Biden uporabil pravico veta. Zato je bilo predvideno glasovanje o zavrnitvi veta. Za uspešen preglasovanje je potrebna dvotretjinska večina tako v predstavniškem domu kot v senatu.

  Ron Hammond iz Blockchain Association je poudaril edinstveno politično dinamiko v igri in opozoril, da je “kriptografija zdaj postala vprašanje volilne kampanje”. Poudaril je dvostrankarsko podporo, ki je bila zaznana pri prejšnjih glasovanjih, in opozoril na velik izziv, ki je pred nami. Hammond je pripomnil: “To prizadevanje je težak vzpon, saj se je vsem republikancem pri podpori pridružilo le 21 demokratov, kar je precej pod potrebnim dvotretjinskim pragom.”

  Perianne Boring iz digitalne zbornice je razpravi dodala nujnost in poudarila potrebo po večji podpori demokratov. Izjavila je: “Zakon o razveljavitvi SAB 121 je po predsednikovem vetu 31. maja ta teden ponovno na glasovanju v predstavniškem domu. To ustavno predpisano glasovanje zahteva dvotretjinsko večino za odpravo veta. Potrebujemo še približno 60 demokratov v predstavniškem domu, ki bodo podprli naš predlog zakona za odpravo SAB 121.”

  Alternativne poti

  Zaradi izzivov, povezanih z odpravo veta, so zakonodajalci preučili tudi alternativne zakonodajne strategije. Eleanor Terrett iz Fox Business je prek X sporočila: “Demokratski uslužbenec, ki je seznanjen z razmišljanjem voditeljev predstavniškega doma, ne pričakuje, da bo veliko demokratov v sredo spremenilo svoje glasovanje.

  Boljšo pot do razveljavitve SAB 121 vidijo v zakonu HR 5741 – Uniform Treatment for Custodial Assets Act.” Ta dvostrankarski predlog zakona, ki ga je predstavil ameriški poslanec Mike Flood in so ga podprli poslanci French Hill, Wiley Nickel in Ritchie Torres, obravnava računovodsko obravnavo digitalnega premoženja na ugodnejši način.

  Poleg tega je odbor za proračunska sredstva predstavniškega doma ameriškega kongresa predlagal politični dodatek v svojem proračunskem predlogu zakona, ki bi preprečil, da bi komisija SEC uporabila sredstva za uveljavljanje SAB 121. To ponazarja še en pristop k spreminjanju regulativnega okolja, ki spremlja skrbništvo nad kriptožetoni. Z vključitvijo tega dodatka k politiki si zakonodajalci prizadevajo omejiti zmožnost komisije SEC za izvajanje SAB 121, s čimer bi ublažili regulativne pritiske na finančne institucije, ki se ukvarjajo s kriptovalutami.

  Spoznajte Yano, našo strokovnjakinjo za kriptovalute z več kot sedmimi leti izkušenj. Ima obsežno znanje s področja tehnologije, zlasti na inovativnih področjih veriženja blokov in decentraliziranih financ. Yana je odlična pri pisanju podrobnih vodnikov, znanih kot bele knjige, in svetovanju o tokenomiki, ki ljudem pomaga razumeti, kako kriptoval ..