Kiyosaki napoveduje, da bo Bitcoin poskočil na 2 milijona dolarjev!

Sredi strašnih napovedi o obsežnem finančnem upadu, znanem kot “vse, kar se je zrušilo”, in med smernicami, ki zagovarjajo naložbe v premoženje, ki velja za varno zatočišče, se je priznani vlagatelj in avtor najbolj prodajane finančne knjige “Bogat oče, reven oče” Robert Kiyosaki strinjal z izjemno optimistično napovedjo glede Bitcoina (BTC).

Natančneje, Kiyosaki je javno podprl napoved Cathie Wood, ugledne ustanoviteljice in izvršne direktorice podjetja ARK Invest, ki nadzoruje več skladov, s katerimi se trguje na borzi (ETF). Woodova je pred tem napovedala, da bi lahko vrednost bitcoina presenetljivo narasla na 2,3 milijona dolarjev na kovanec. Kiyosaki se je s to drzno napovedjo strinjal v objavi na družbenem omrežju X z dne 11. aprila.

Pridobivanje modrosti z napakami

Poleg tega je Kiyosaki pohvalil Woodovo za njen “pogum, da dela napake in se iz njih uči”. Trdil je, da je sposobnost delati napake in se iz njih učiti značilnost uspeha in zadovoljstva v življenju, pri čemer je neposredno kritiziral tradicionalni izobraževalni sistem, ker posameznikov ne more pripraviti na izzive resničnega sveta.

Poleg tega je kritiziral izobraževalne ustanove, ker spodbujajo kulturo, v kateri se inteligenca enači s pomanjkanjem neuspeha, svoje privržence pa je spodbujal k sprejemanju tveganj z vlaganjem v Bitcoin. Menil je, da jih bo ne glede na to, ali se bo Woodova napoved izkazala za točno ali ne, vlaganje obogatilo z znanjem, zaradi česar bodo bolj izobraženi, inteligentni in modri.

Napoved cene Bitcoina

Omeniti velja, da je bila Woodova ciljna cena Bitcoina v višini 2,3 milijona dolarjev določena konec februarja letos, tik preden je kriptovaluta dosegla nov rekord vseh časov (ATH). Ta napoved je nakazovala potencialno povečanje za več kot 3 600 % glede na njeno takratno vrednost.

Ta Woodova napoved je bistveno bolj ambiciozna od vseh Kiyosakijevih prejšnjih napovedi, ki so vključevale potencialno rast na 300.000 USD in celo špekulativni 1 milijon USD v primeru gospodarskega upada.

V času poročanja je vrednost bitcoina znašala 70.650 USD, kar pomeni 2,63-odstotno rast na dan in 6,48-odstotno rast v prejšnjem tednu, kljub manjšemu 1,36-odstotnemu padcu v mesecu, po zadnjih podatkih, ki so bili na voljo 11. aprila.

Ob upoštevanju vsega navedenega bo le čas pokazal, ali so napovedi Wooda in Kiyosakija za bitcoin točne. Vendar pa je treba poudariti, da utemeljevanje naložbenih odločitev na tako specifičnih napovedih prinaša precejšnja tveganja. Zato je izredno pomembno, da pred izvedbo naložbe opravite temeljito raziskavo in skrbno preučite ta tveganja.

Spoznajte Yano, našo strokovnjakinjo za kriptovalute z več kot sedmimi leti izkušenj. Ima obsežno znanje s področja tehnologije, zlasti na inovativnih področjih veriženja blokov in decentraliziranih financ. Yana je odlična pri pisanju podrobnih vodnikov, znanih kot bele knjige, in svetovanju o tokenomiki, ki ljudem pomaga razumeti, kako kriptoval ..