Najboljše kriptovalute

  Kako varno prenašati torrente v letu 2023

  Prenos torrentov prek sistema P2P (Peer-to-peer) je lahko tvegan. Od nenamernega prenosa zlonamerne programske opreme do nenamernega prenosa avtorsko zaščitenega gradiva, lahko tvegate okužbo računalnika z virusi, omejevanje povezave s strani ponudnika internetnih storitev ali celo denarno kazen.

  Ključ do varnega prenašanja torrentov sta anonimnost in varnost, na srečo pa imamo rešitev, ki pokriva oboje – uporabo zanesljivega omrežja VPN. Dobro orodje bo poskrbelo za varnost vaših podatkov in skrivanje vaših spletnih dejavnosti ter ponudilo druge odlične funkcije, ki vam bodo pomagale pri torrentanju.

  Ali za varno prenašanje torrentov potrebujete VPN?

  V tem vodniku bomo pojasnili vse, kar morate vedeti o tem, kako zaščititi svoje podatke in ostati anonimen med prenašanjem torrentov.

  Prenos torrentov je tako enostaven kot nekaj klikov. Če želite biti prepričani, da prenašate varno, morate uporabljati tudi omrežje VPN. V nekaj preprostih korakih vam predstavljamo, kako varno prenašati torrente.

  Kje lahko varno uporabljam torrente?

  Kazalo vsebine

  Kako varno prenašati torrente – podroben vodnik

  Pokazali smo vam, kako se v nekaj preprostih korakih povežete s storitvijo VPN in začnete varno prenašati torrente. V nadaljevanju si preberite več informacij o različnih dejavnikih, ki lahko zagotovijo, da bo vaše torrentanje varno in skrito. V nadaljevanju si podrobneje oglejte nekatere dejavnike, ki jih morate upoštevati pri prenašanju torrentov s spleta.

  1. Uporabite dober VPN

  Ker je na voljo toliko storitev, se je težko odločiti, za katero se odločiti. Za varno prenašanje torrentov morate izbrati vrhunsko storitev VPN, ki je prilagojena za prenašanje torrentov ter je zanesljiva, hitra in varna.

  Ali vas je mogoče izslediti, ko uporabljate torrente?

  Z vrhunskim omrežjem VPN se boste lahko povezali s hitrimi strežniki po vsem svetu. Tako lahko popolnoma skrijete svoj naslov IP in celo ustvarite vtis, da ste v popolnoma drugi državi.

  Našli boste tudi strežnike, ki so optimizirani posebej za prenos torrentov, zato bodo hitri in varni, da bodo vaši torrenti preneseni kar najhitreje. Šele ko opravite nekaj raziskav in izberete najprimernejše orodje, lahko nastavite in namestite svoje omrežje VPN.

  Žal je lahko prenašanje torrentov tvegano iz več razlogov, in sicer če vaš ponudnik internetnih storitev odkrije vaše dejavnosti prenašanja torrentov in ukrepa, če drugi uporabniki uporabijo vaš IP za napade z namenom “doxxing” in še mnogo drugih razlogov.

  Kateri je najvarnejši program za prenos torrentov?

  Na srečo imajo dobra omrežja VPN tudi močne varnostne funkcije, ki vas varujejo. NordVPN na primer vključuje orodje CyberSec, ki blokira zlonamerno programsko opremo, poskuse ribarjenja, kibernetske napade, kot je DDoS, in celo nadležne pojavne oglase.

  Ne pozabite, da VPN skriva vaš pravi naslov IP, zato boste lahko dostopali do vseh želenih spletišč torrentov, tudi do tistih, ki so v vaši državi prepovedana.

  2. Izberite pravo spletno mesto torrentov

  Kako tvegano je prenašanje torrentov z omrežjem VPN?

  Na spletu je veliko spletnih mest, ki ponujajo torrente za prenos. Povezave do torrentov lahko najdete povsod po spletu, od specializiranih spletnih strani s seznamom torrentov do forumov in blogov.

  Vendar se morate vedno, ko kar koli prenesete v računalnik, prepričati, da je vir pristen, sicer tvegate, da boste prenesli lažno datoteko, nekaj drugega, kot ste želeli, ali celo nevarno zlonamerno programsko opremo.

  Ali lahko VPN skrije prenos torrentov?

  Zato je pomembno, da torrente prenašate s priznanih spletnih mest. Najboljša spletna mesta torrentov imajo pogosto vzpostavljene jasne sisteme, ki vam pokažejo, da je bil torrent preverjen kot pristen. To pomeni, da bo točno takšen, kot pravi, in brez kakršnih koli zahrbtnih presenečenj.

  The Pirate Bay je eno najbolj znanih spletišč s torrenti na svetu, ki ponuja velik izbor torrentov, ki jih lahko prenesete. V Piratskem zalivu so ob vsakem torrentu tudi priročni simboli, s katerimi lahko preverite, ali je bil torrent preverjen kot pristen.

  Odlična izbira so tudi spletna mesta Torrent, ki zahtevajo članstvo s prijavo, kot je TorrentLeech. Običajno preverijo vsak torrent na spletnem mestu, zato ste lahko prepričani, da je vse, kar prenašate, varno.

  Kako varno prenašati torrente v 5 preprostih korakih

  Veliko najboljših spletišč s torrenti z največ preverjenimi torrenti po vsem svetu blokirajo ponudniki internetnih storitev, kar je nadležno. Toda to lahko enostavno obidete tako, da preprosto uporabite omrežje VPN. Tako lahko skrijete svoj naslov IP in obiščete katero koli spletno mesto, ne glede na to, kje se nahajate.

  3. Izberite pravi odjemalec torrentov

  Za prenos torrenta potrebujete tudi posebno aplikacijo, znano kot odjemalec torrenta. Torrentov ne morete prenesti naravnost v računalnik, saj se datoteke torrent dejansko pošiljajo v številnih majhnih delih z različnih lokacij. Odjemalec torrenta upravlja vse te “koščke” in jih za vas združi, tako da po končanem prenosu dobite celotno datoteko.

  Kako varno prenašati torrente z omrežjem VPN

  Na voljo je veliko odjemalcev torrentov, ki imajo različne lastnosti, enostavnost uporabe in funkcije. Najbolje je, če si želite odjemalca torrentov, ki ne bo zasedel veliko prostora v napravi, je enostaven za uporabo in ima dobre funkcije, vključno z varnostjo, ki vam bodo pomagale varno prenašati torrente.

  Priporočamo naslednje odjemalce torrentov:

  • Vuze – Vuze je eleganten odjemalec torrentov z najlepšim vmesnikom med vsemi odjemalci P2P. Je enostaven za uporabo, intuitiven in ima funkcije, kot so klepet, forum, daljinski nadzor in podpora za magnetne povezave. Če se odločite za plačljivo različico, boste dobili celo zaščito pred virusi in brez oglasov.

  Kako varno prenašati torrente - podroben vodnik

  • qBittorrent – qBittorrent je odličen vsestranski program. Je enostaven za uporabo in popolnoma brezplačen, brez oglasov v aplikaciji. Ima tudi nekaj odličnih funkcij, vključno z iskalnikom torrentov, ki je vgrajen v aplikacijo, in varnimi, šifriranimi prenosi.
  • BitTorrent – BitTorrent je idealen za ljudi, ki se šele spogledujejo s torrenti. Njegova uporaba je zelo preprosta in ima nekaj priročnih funkcij, kot je komentiranje, s katerim si lahko ogledate, kako so z določenimi torrenti opravili prejšnji uporabniki.
  • uTorrent – eden najbolj znanih in priljubljenih odjemalcev torrentov uTorrent je hiter, lahek in enostaven za uporabo s čisto in preprosto postavitvijo. Vendar se boste morali spoprijeti s prikazovanjem oglasov v odjemalcu.

  optimiziran posebej za torrente

  4. Izberite prave torrente

  Nastavili ste VPN, prenesli odjemalca torrentov in našli zanesljivo spletno mesto torrentov – zdaj je čas, da prenesete nekaj torrentov. Kot smo že omenili, morate biti vedno previdni, ko iz interneta prenašate kakršno koli datoteko. To še posebej velja za torrente, saj obstaja veliko kibernetskih kriminalcev in hekerjev, ki poskušajo izkoristiti ljudi tako, da jih prepričajo v prenos slabih torrentov.

  Zato morate biti prepričani, da je izbrani torrent zakonit in brez zlonamerne programske opreme. To lahko storite tako, da prenesete samo preverjene torrente z velikega in znanega spletišča torrentov, za katerega veste, da mu lahko zaupate.

  Kako izbrati dobro datoteko Torrent?

  Pozorni morate biti tudi na torrente in prenose, ki se zdijo sumljivi. Če na primer najdete torrent za program ali videoposnetek, za katerega veste, da še ni bil izdan, gre verjetno za ponaredek.

  Podobno velja za torrent, ki trdi, da je visokokakovostna datoteka HD, vendar je dejanska velikost torrenta zelo majhna – verjetno gre za ponaredek.

  Pri prenašanju datotek z interneta je zelo pomembna zdrava pamet. Če se spletno mesto, s katerega prenašate datoteke, ne zdi zakonito ali je torrent preveč dober, da bi bil resničen, se mu raje izognite, sicer lahko namesto želene datoteke dobite mapo, polno zlonamerne programske opreme.

  Kateri je najboljši VPN za prenos torrentov v letu 2023?

  Torrent lahko dobro preverite tako, da uporabite omrežje VPN, ki ima vgrajene blokatorje zlonamerne programske opreme. Ta vas bo takoj opozoril, če ste v torrentu pomotoma prenesli zlonamerno programsko opremo.

  5. Priskrbite si dobro protivirusno programsko opremo

  V računalniku morate vedno imeti kakovostno protivirusno programsko opremo, da se zaščitite pred zlonamerno programsko opremo, vdori in kibernetskimi napadi. To je še toliko bolj pomembno, če nameravate prenašati torrente, saj boste svojo napravo odprli za druge povezave – in nekatere od njih imajo lahko slabe namene.

  Ali je torrentanje varno z omrežjem VPN?

  Blagovni znamki, kot sta Norton in McAfee, že leta izdelujeta vrhunske protivirusne rešitve. Če imate v svoji napravi nameščen dober protivirusni izdelek, bo ta spremljal in pregledoval vse datoteke, ki jih prenesete, ter vas takoj obvestil o morebitni zlonamerni programski opremi. Dobra protivirusna programska oprema običajno tudi odstrani ali izolira zlonamerno programsko opremo, še preden lahko povzroči kakršno koli škodo, tako da lahko varno prenašate torrente.

  Vendar se nekatere vrste virusov in zlonamerne programske opreme lahko prikradejo, zato bi bilo dobro podvojiti zaščito z namestitvijo omrežja VPN, ki ima tudi zanesljive varnostne funkcije. Če imate tako orodje, ki blokira zlonamerno programsko opremo, in nastavljen protivirusni program, bi morali biti dobro zaščiteni pred slabimi torrenti.

  Najboljša omrežja VPN za prenos torrentov v letu 2023

  Najboljši VPN za varno prenašanje torrentov

  1. NordVPN – najboljši VPN za varno prenašanje torrentov na splošno
  2. Surfshark – vsestranski VPN za varno prenašanje torrentov
  3. IPVanish – eno najvarnejših omrežij VPN za prenos torrentov

  Zakaj je VPN potreben za varno prenašanje torrentov?

  Ali vsa omrežja VPN omogočajo prenos torrentov?

  Pomembno je vedeti, kako varno prenašati torrente, saj je ta dejavnost lahko zelo tvegana. Na srečo boste z nameščenim in nastavljenim omrežjem VPN v svoji napravi zaščiteni pred večino, če ne celo vsemi tveganji, ki so povezana s spletnim prenašanjem datotek torrent.

  Tukaj je nekaj glavnih prednosti torrentov z omrežjem VPN:

  1. Izogibajte se omejevanju s strani ponudnika internetnih storitev

  Pri nezaščiteni internetni povezavi je vse, kar počnete na spletu, vidno vašemu ponudniku internetnih storitev. Če vaš ponudnik internetnih storitev ne odobrava prenašanja velikih datotek prek torrentov (kar velja za številne ponudnike internetnih storitev), lahko vašo povezavo omeji. To pomeni, da se bosta vaša hitrost in pasovna širina drastično zmanjšali.

  Kateri je najboljši VPN za torrente za začetnike?

  Ko uporabljate VPN, so vse vaše spletne dejavnosti, podatki in promet popolnoma skriti pred ponudnikom internetnih storitev. Zato ne bo imel razloga, da bi omejeval vašo povezavo, tudi če prenašate torrente. Z omrežjem VPN lahko prenašate torrente, ne da bi vaš ponudnik internetnih storitev to vedel.

  2. Dostop do omejene vsebine

  Številni ponudniki internetnih storitev blokirajo dostop do znanih spletišč za prenos torrentov, prav tako pa tudi številni delodajalci, šole in fakultete. Če želite dostopati do spletnega mesta torrent, vendar ugotovite, da je dostop blokiran, je preprost način za izogibanje kakršnim koli omejitvam vsebine uporaba omrežja VPN.

  Omrežja VPN spremenijo vaš naslov IP in skrijejo vse vaše dejavnosti, tako da nihče ne more videti, kaj počnete na spletu. Prav tako se lahko povežete s popolnoma novim strežnikom v novi državi – ki nima nobenih omejitev.

  Kateri je najboljši brezplačni VPN za prenos torrentov?

  3. Varujte svoj naslov IP

  Če prenašate torrente v računalnik z odjemalcem torrentov, bosta vaša lokacija in naslov IP vidna vsem, ki so povezani z datoteko torrent. S tem ste izpostavljeni morebitnim vdorom, kibernetskim napadom in zlonamerni programski opremi.

  Z uporabo omrežja VPN lahko poskrbite, da boste med prenašanjem torrentov ostali popolnoma anonimni. To bo skrilo vse vaše osebne podatke, zakrilo vaš naslov IP in šifriralo vaše podatke, tako da boste varni in zaščiteni.

  Ali lahko z brezplačnim omrežjem VPN varno prenašam torrente?

  Ali obstaja brezplačen VPN za prenos torrentov?

  Ne, z brezplačnim omrežjem VPN ne morete varno prenašati torrentov. Brezplačna omrežja VPN so precej omejena, ne le pri možnostih strežnikov, temveč tudi pri varnostnih funkcijah. Z brezplačnim ponudnikom ne boste dobili najboljšega šifriranja podatkov, najvarnejših protokolov za tuneliranje ali dodatnih varnostnih ukrepov, kot je zanesljivo stikalo za prekinitev povezave.

  Poleg tega ne boste dobili specializiranih strežnikov za povezavo P2P ali pa razpoložljivi strežniki ne bodo podpirali prenosa torrentov.

  Druga težava je, da lahko brezplačni ponudniki VPN zbirajo in prodajajo vaše podatke tretjim osebam ali vas usmerjajo z zlonamernimi oglasi, kar povzroča še več težav pri poskusu varnega prenašanja torrentov.

  Ali obstaja 100-odstotno brezplačen VPN?

  Druga možnost je brezplačni VPN – omejena brezplačna različica ponudnika plačljive naročnine. Med preizkušenimi in testiranimi kakovostnimi brezplačnimi možnostmi sta Atlas VPN in Proton VPN. Brezplačni različici obeh ponudnikov ponujata varnostne funkcije za kritje osnov, omejene funkcije in izbiro strežnika. Kljub temu lahko z njima varno prenašate torrente, čeprav bo hitrost povezave z brezplačnim načrtom razočarala.

  Po drugi strani pa, če želite resnično varno in prijetno izkušnjo s torrenti, si oglejte naša najljubša vrhunska omrežja VPN z brezplačnimi preizkusnimi različicami:

  • NordVPN – to je najboljši in najvarnejši VPN za torrente. Ta ponudnik ponuja 7-dnevni brezplačni preizkus za nove uporabnike sistema Android, poleg tega je na voljo tudi preizkusno obdobje brez tveganja s 30-dnevnim jamstvom za vračilo denarja, zato lahko to omrežje VPN preizkusite na do 6 napravah hkrati.
  • Surfshark – ta VPN omogoča neomejeno število hkratnih povezav in je vsestranska in varna možnost za prenos torrentov. Poleg tega ima 7-dnevni brezplačni preizkus in 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja, zato lahko tega ponudnika varno preizkusite do 37 dni.
  • IPVanish – še en varen VPN za torrente, ki podpira neomejeno število hkratnih povezav. Ob izbiri letnega ali dvoletnega naročniškega načrta lahko dobite 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja brez tveganja.

  Kateri VPN deluje za prenos torrentov?

  Kako konfigurirati VPN za varno prenašanje torrentov

  Če želite zagotoviti čim večjo varnost pri prenašanju torrentov, ne smete le prenesti omrežja VPN, temveč morate poskrbeti, da je pravilno konfigurirano za zaščito pred spletnimi grožnjami.

  To lahko storite tako, da najprej namestite omrežje VPN, nato pa v razdelku z nastavitvami preverite, ali so aktivirane vse pomembne varnostne nastavitve.

  Tukaj so nastavitve, na katere morate biti pozorni:

  Kako konfigurirati VPN za varno prenašanje torrentov

  • Vklopite stikalo za izklop – včasih je v privzetih nastavitvah izklopljeno, zato ga vklopite.
  • Nastavite najvišjo stopnjo šifriranja – Prepričajte se, da je orodje nastavljeno na 256-bitno šifriranje AES, da bodo vsi vaši podatki kar najbolj varni.
  • Uporabite varen protokol – če želite varno prenašati torrente, je najbolje uporabiti protokol WireGuard in ne PPTP, ki je starejši in ni tako varen.
  • Omogoči zaščito pred uhajanjem – vklopite zaščito pred uhajanjem IP in DNS.
  • Uporaba deljenega tuneliranja – Tako je del vašega spletnega prometa, na primer torrentov, šifriran v omrežju VPN, druga spletna mesta pa ostanejo na vašem običajnem naslovu IP. To je uporabno, kadar morate nekatera spletna mesta ohraniti na svojem običajnem IP-ju, na primer dostavne službe in spletno bančništvo.

  Kakšne so nevarnosti torrentov?

  Prenos datotek prek torrentov je odličen način prenosa potrebnih datotek, vendar ni brez tveganja. S torrenti so povezane številne nevarnosti, od nenamernega prenosa zlonamerne programske opreme do izpostavljanja hekerjem.

  Oglejmo si nekaj glavnih tveganj, ki jih lahko prinaša prenašanje torrentov.

  Kakšne so nevarnosti torrentov?

  • Zlonamerna programska oprema – žal so datoteke torrent polne zlonamerne programske opreme. Kibernetski kriminalci pogosto uporabljajo mamljive torrente kot trojanskega konja z zlonamerno programsko opremo, ki je naložena v prenos. Dovolj je le en napačen prenos in vaša naprava je lahko okužena z vsemi vrstami nevarne zlonamerne programske opreme, vključno z vohunsko programsko opremo, virusi in izsiljevalsko programsko opremo.
  • Težave z avtorskimi pravicami – nekateri uporabljajo torrente tudi za prenos avtorsko zaščitenega gradiva. Včasih je torrent lahko napačno označen, in če po naključju prenesete nekaj, kar je bilo tehnično ukradeno, se lahko soočite s težavami. Ponudnik internetnih storitev lahko vaše podatke razkrije imetniku avtorskih pravic, kar lahko privede do globe ali še huje, če ste spoznani za krivega kršitve zakonov o avtorskih pravicah.
  • Omejevanje hitrosti – manj resna, vendar zelo neprijetna posledica torrentov je, da vam ponudnik internetnih storitev omeji internetno povezavo. Torrenti imajo pogosto velike datoteke, ki za prenos potrebujejo veliko pasovne širine. Če ponudnik internetnih storitev opazi, da uporabljate torrente, lahko drastično upočasni hitrost interneta in zmanjša pasovno širino. To pomeni, da bodo vaši prenosi in brskanje zelo počasni.

  Ali so brezplačni VPN zakoniti?

  • Hekerji – ko prenesete datoteke torrent, je vaš naslov IP odprt za različne vire, ki delijo datoteke. To pomeni, da ste izpostavljeni hekerjem, ki lahko vidne podatke uporabijo za izvajanje napadov ddos in drugih napadov.
  • Zaščita podatkov – ker je vaša naprava med deljenjem datotek in prenašanjem torrentov izpostavljena, to pomeni, da so vaše osebne informacije in podatki zlahka dostopni ponudniku internetnih storitev in drugim uporabnikom.

  Če postanete žrtev katerega koli od zgornjih primerov, lahko to resno vpliva na vaše življenje, zato je tako pomembno, da veste, kako varno uporabljati torrente. Na srečo lahko VPN reši veliko teh varnostnih težav.

  Zadnja beseda

  Prenos torrentov je odličen način hitrega in učinkovitega prenosa datotek iz interneta, poskrbeti morate le, da to počnete varno. Torrente prenašajte le z uglednih spletnih mest, prepričajte se, da so dejanski torrenti, ki jih uporabljate, zakoniti, uporabite dober odjemalec P2P, izogibajte se avtorsko zaščitenemu gradivu in, kar je najpomembneje, uporabite omrežje VPN.

  Ali lahko policija izsledi omrežje VPN?

  Če imate v napravi priporočeno omrežje VPN, so vsa tveganja, povezana s prenosom torrentov, močno zmanjšana. Boste popolnoma skriti pred ponudnikom internetnih storitev, spletnimi kriminalci in lastniki avtorskih pravic. Zlonamerna programska oprema ne bo mogla okužiti vaših naprav in ne bo vam treba prenašati motečih pojavnih oglasov.

  Ta orodja so enostavna za uporabo, cenovno ugodna in zelo učinkovita. VPN vam bo pomagal tudi pri prijavi na spletna mesta, ki so na vaši lokaciji morda blokirana ali geografsko omejena. Če želite torrente prenašati varno, skrito pred ponudnikom internetnih storitev in optimalno z najboljšimi hitrostmi – potrebujete VPN.

  Ali je prenašanje torrentov zakonito?

  Da, torrentanje je popolnoma zakonito – je le način prenosa in izmenjave datotek prek spleta. Če prenesete datoteko, ki je zaščitena z avtorskimi pravicami, vas lahko ponudnik internetnih storitev opozori, omeji povezavo ali opozori organe. Z omrežjem VPN lahko svoje spletne dejavnosti skrijete pred ponudnikom internetnih storitev, tako da nihče ne more videti, kaj prenašate. NordVPN je najbolj varen VPN P2P, ki ne zmanjšuje hitrosti prenosa torrentov.

  Ali moram pri prenašanju torrentov skriti svoj naslov IP?

  Ali moram pri prenašanju torrentov skriti svoj naslov IP?

  Skrivanje naslova IP pri torrentanju je zelo priporočljivo. Tako drugi uporabniki ne bodo videli vaše lokacije in ne bodo mogli izvajati napadov DDoS. Poleg tega bo skrivanje naslova IP preprečilo, da bi vaš ponudnik internetnih storitev videl vaše spletne dejavnosti, vključno z uporabo torrentov. Najboljši način za skrivanje naslova IP je uporaba omrežja VPN.

  Ali me bo omrežje VPN zaščitilo med prenašanjem torrentov?

  Ali vas lahko zalotijo pri torrentanju, če uporabljate VPN?

  VPN ne samo, da v celoti skrije vašo lokacijo, vaš naslov IP in šifrira vaše podatke, ampak so res dobre storitve opremljene tudi z vrsto varnostnih funkcij. VPN lahko uporabite za zaščito pred napadi DDoS, nadležnimi pojavnimi okni in zlonamernimi spletnimi mesti za torrente, zato je to najboljši način, da med torrentanjem ostanete varni.

  Ali vas lahko zalotijo pri torrentanju, če uporabljate VPN?

  Če med prenašanjem torrentov uporabljate omrežje VPN, vas je praktično nemogoče ujeti. Vaš naslov IP je namreč popolnoma skrit. Vaši osebni podatki so šifrirani in niti vaš ponudnik internetnih storitev ne bo mogel ugotoviti, da uporabljate torrente.

  Spoznajte Rahula Nambiampuratha iz Kerale v Indiji, usposobljenega samostojnega pisca, specializiranega za kriptovalute. Rahul je študiral finance na univerzi Sikkim Manipal. Je strokovnjak za kriptovalute, tehnologijo veriženja blokov, NFT in Web3, novo dobo interneta. Rahul je kriptovalute začel raziskovati leta 2014. Ima več kot pet let izk ..