Top kriptografija

  Japonska borza kriptovalut, ki jo je prizadela kraja bitcoinov v vrednosti 305 milijonov dolarjev

  Japonski upravljavec borze kriptovalut je v petek poročal o izgubi več kot 300 milijonov dolarjev vrednih bitcoinov zaradi „nepooblaščenega uhajanja“.

  DMM Bitcoin je podrobnosti delil v objavi na svojem blogu in razkril, da je bilo ukradenih 4.502,9 BTC, kar je po trenutnih tržnih cenah vredno 305,1 milijona dolarjev.

  Borza je strankam zagotovila, da bodo njihove vloge v bitcoinih v celoti zajamčene. Načrtujejo, da bodo ob podpori podjetij v svoji skupini pridobili enakovreden znesek izgubljenih BTC. Vendar pa niso navedli časovnega okvira za ta postopek.

  Do kraje je prišlo ob 13.26 po tokijskem času. To se ujema s transakcijo v vrednosti 4.502 BTC, ki jo je označil račun Whale Alert na X.

  Družba DMM Bitcoin je ustavila dvige kriptovalut, naročila za nakup na promptnem trgu in nove trgovalne pozicije s finančnim vzvodom. Prav tako preverjajo odpiranje novih računov. Izplačila v jenih lahko trajajo dlje kot običajno.

  Borza ni navedla, kdaj se bodo storitve ponovno začele izvajati, omenila pa je, da bo več informacij objavljenih v posebni objavi.

  Po poročanju japonske tiskovne agencije Nikkei je imela borza DMM Bitcoin konec leta 2023 približno 370.000 računov strank.

  Če bo ta kraja potrjena, bo to eden največjih napadov na borzo kriptovalut doslej.

  Leta 2018 je borza Coincheck doživela krajo 58 milijard jenov oziroma približno 533 milijonov dolarjev kriptovalut. Monax, spletno borznoposredniško podjetje, je kasneje istega leta prevzelo Coincheck.

  Japonska je znana tudi po zloglasnem propadu borze bitcoinov Mt. Gox, ki je leta 2014 izgubila več kot 400 milijonov dolarjev. Postopek razdelitve sredstev upnikom poteka že skoraj desetletje in se bliža koncu.

  Spoznajte Yano, našo strokovnjakinjo za kriptovalute z več kot sedmimi leti izkušenj. Ima obsežno znanje s področja tehnologije, zlasti na inovativnih področjih veriženja blokov in decentraliziranih financ. Yana je odlična pri pisanju podrobnih vodnikov, znanih kot bele knjige, in svetovanju o tokenomiki, ki ljudem pomaga razumeti, kako kriptoval ..