Top kriptografija

  Izvršni direktor družbe BlackRock napoveduje bikovski vzpon za ETF Ethereum

  Larry Fink, glavni izvršni direktor največjega svetovnega upravljavca premoženja BlackRock Inc. (NYSE: BLK), širi svoje udejstvovanje na področju kriptovalut, pri čemer se je sprva osredotočal na Bitcoin (BTC), zdaj pa se posveča Ethereumu (ETH).

  Med nastopom na televiziji CNBC je izvršni direktor družbe BlackRock razpravljal o poudarku družbe na infrastrukturi, ki se ujema s tem, kar je označil kot “makro trend”.

  Larry Fink je predvsem govoril o naložbah na trgu kriptovalut in o nedavno odobrenem skladu Bitcoin spot ETF z modelom odkupa. Vendar se je pozornost preusmerila na Finkovo pričakovanje odobritve promptnega ETF Ethereum, ki ga vidi kot verjeten razvoj dogodkov.

  “Vidim vrednost v tem, da bi imeli ETF za Ethereum. Kot sem že dejal, so to le stopničke na poti k tokenizaciji. Verjamem, da bomo šli v to smer. Danes imamo tehnologijo za tokenizacijo. (…) S tokeniziranim sistemom se odpravi vsa korupcija.”
  – Larry Fink, izvršni direktor družbe BlackRock Inc.

   

  Ocena cene ethereja (ETH) po podpori družbe BlackRock

  V tem kontekstu je Travis Kling komentiral izjemno sposobnost družbe BlackRock, da oblikuje pripoved o ETF za bitcoin. Kling pričakuje podoben zagon pri ETF Ethereum, pri čemer bo vodil Larry Fink.

  Predvidljivo je, da cena Ethereuma že odraža ta optimistična pričakovanja, saj se je iztrgala iz letnega padajočega trenda v primerjavi z Bitcoinom in v samo treh dneh pokazala 26-odstotno rast. Trenutno je ETH vreden 0,0607 BTC ali 2 660 USD za žeton.

  Ta reakcija se je razširila tudi na druge kriptovalute, s čimer se je prevlada tržne kapitalizacije Bitcoina potisnila na letno najnižjo raven in spodbudila rast trendovskih projektov na področju altcoinov.

  Omeniti velja, da se BlackRockova nova osredotočenost na Ethereum in tokenizacijo ujema s strategijo podjetja, ki vlaga v infrastrukturo. Na področju kriptovalut ETH izstopa kot vodilna infrastruktura Web3, v kateri se nahajajo številni drugi projekti in aplikacije.

  Kljub temu Larry Fink ni želel podati dodatnih komentarjev o morebitni odobritvi ETF Ethereum s strani Garyja Genslerja in SEC.

  Ob upoštevanju vsega navedenega bi moral trg pričakovati, da bo v prihodnjih mesecih prevladovala prevladujoča pripoved, če se bodo zgodovinski vzorci ponovili. Povečano zanimanje za Ethereum lahko pozitivno vpliva na povpraševanje in vrednost izvornega žetona ETH ter njegovo ceno.

  Spoznajte Rahula Nambiampuratha iz Kerale v Indiji, usposobljenega samostojnega pisca, specializiranega za kriptovalute. Rahul je študiral finance na univerzi Sikkim Manipal. Je strokovnjak za kriptovalute, tehnologijo veriženja blokov, NFT in Web3, novo dobo interneta. Rahul je kriptovalute začel raziskovati leta 2014. Ima več kot pet let izk ..