Igralci kriptovalut prevzamejo krmilo! Stake pridobil pravice za poimenovanje ekipe F1

Po pridobitvi pravic do poimenovanja s strani platforme za kripto stavnice in igralnice za leti 2024 in 2025 je Sauber odslej znan kot ekipa F1 Stake.

Platforma za stave na kriptovalute in igralnice Stake bo v prihodnjih dveh sezonah igrala pomembno vlogo v Formuli 1, saj si je zagotovila pravice do poimenovanja dirkalnika F1 ekipe Sauber.

Alfa Romeo, prejšnji sponzor, ni podaljšal sponzorske pogodbe s Sauberjem po letu 2023. Posledično bo Sauber leta 2026 preimenovan v uradno Audijevo ekipo, s čimer bo nastalo dveletno okno za začasne sponzorje.

Stake, skupaj s svojo platformo za prenos v živo Kick.com, se je zaradi začetnih sponzorskih pogodb prvič pojavil na Sauberjevem vozilu leta 2023. Ekipa bo zdaj uradno priznana kot Stake F1 Team Kick Sauber in naj bi kampanjo 2024 začela februarja z dogodkom v Londonu.


Kanadski raper Drake je sodeloval pri novoletni objavi preimenovanja in bo predvidoma nastopil na določenih dirkah F1 v letu 2024.
Logotip ekipe Stake F1

Poleg tega Motorsport.com navaja, da bo Kick.com imel pravico do poimenovanja šasije Sauberjevega dirkalnika, ki bo označena kot Kick Sauber C44. Glede na to, da so ekipe F1 odgovorne za oblikovanje in vzdrževanje svojih avtomobilov, Kick dejansko vstopa na področje proizvodnje vozil F1.

Ekipa bo obdržala nekdanjega Mercedesovega dirkača Valterrija Bottasa in nekdanjega tekmovalca iz formule 2 Zhouja Guanyuja kot voznika.

V zadnjem času je v formuli 1 prišlo do navala borz kriptovalut in podjetij, pri čemer si številni prizadevajo pritegniti veliko globalno občinstvo tega športa z oglaševanjem in sponzorskimi partnerstvi.
Drake napoveduje spremembo blagovne znamke Sauber - Stake F1 Team

Maja 2022 je OKX postal glavni sponzor ekipe McLaren F1, leta 2023 pa bo njegova blagovna znamka vidno prisotna na dirkalniku MCL60.

Družba Crypto.com je od leta 2021 viden sponzor v formuli 1, saj je bila njena blagovna znamka v zadnjih sezonah vidna na različnih dirkališčih za veliko nagrado po vsem svetu. Platforma za denarnico in izmenjavo kriptovalut podpira tudi ekipo Aston Martin Aramco Cognizant F1.

Marca 2023 je večletni globalni pakt z ekipo formule 1 Williams Racing podpisala tudi borza kriptovalut Kraken, kar je pomenilo prvo večjo sponzorsko pogodbo te trgovalne platforme.

Spoznajte Rahula Nambiampuratha iz Kerale v Indiji, usposobljenega samostojnega pisca, specializiranega za kriptovalute. Rahul je študiral finance na univerzi Sikkim Manipal. Je strokovnjak za kriptovalute, tehnologijo veriženja blokov, NFT in Web3, novo dobo interneta. Rahul je kriptovalute začel raziskovati leta 2014. Ima več kot pet let izk ..