Glavni izvršni direktor Rippla napoveduje kripto cunami v vrednosti 5 bilijonov dolarjev do leta 2025

V nedavnem intervjuju za CNBC je izvršni direktor Rippla Brad Garlinghouse ponudil drzno napoved za prihodnost kriptovalut, saj je menil, da bi se lahko skupna tržna kapitalizacija digitalnih valut do leta 2025 povzpela na impresivnih 5 bilijonov dolarjev. Garlinghouse je izrazil močan optimizem glede trenutnega razvoja v sektorju kriptovalut.

Kot pomembno gonilo, ki poganja vrednost kriptovalut navzgor, je izpostavil nastanek skladov, s katerimi se trguje na borzi (ETF), ki trgujejo z bitcoini. Po mnenju Garlinghousa je panoga prvič priča prilivu znatnih institucionalnih naložb, kar pomeni ključni premik v njeni trajektoriji.

Garlinghouse je še dodatno poudaril transformativni vpliv regulativnih potrditev in izpostavil ključno vlogo odobritve Komisije za vrednostne papirje in borzo (SEC) za več Bitcoin ETF-jev. Prepričan je, da ta razvoj ne le daje dodatno verodostojnost kriptovalutam kot legitimnemu razredu sredstev, temveč je tudi ključna spodbuda za njihovo sprejetje s strani institucionalnih vlagateljev.

Uvedba Bitcoin ETF-ov v začetku januarja je bila izjemno uspešna in je podrla več rekordov. Predvsem marca so ti ETF-ji dosegli osupljiv obseg trgovanja v višini 111 milijard dolarjev.

Poleg tega je Garlinghouse špekuliral o morebitnih posledicah prihajajočega dogodka razpolovitve Bitcoina, pri čemer je namignil, da bi lahko ta deloval kot še en pomemben katalizator za rast sektorja kriptovalut. Omenil je, da analitiki napovedujejo šok ponudbe v povezavi z naraščajočim povpraševanjem, kar bi lahko vodilno kriptovaluto pognalo v nove, neraziskane sfere vrednosti.

Garlinghouse je kot ključni element, ki bi lahko vplival na usmeritev trga kriptovalut v bližnji prihodnosti, opredelil tudi ugodne mikrofinančne razmere. Medtem je kriptovaluta, ki je tesno povezana z Ripplom, XRP, na sedmem mestu po tržni kapitalizaciji.

Garlinghouse je v kritični drži do medijev o kriptovalutah nedavno kritiziral Coindesk, ker je namigoval, da bi lahko Ripple po uvedbi svojega novega stablecoina opustil XRP. Takšne trditve je zavrnil in poudaril, da je Ripple kljub širitvi ponudbe digitalnih valut še naprej zavezan XRP.

Spoznajte Yano, našo strokovnjakinjo za kriptovalute z več kot sedmimi leti izkušenj. Ima obsežno znanje s področja tehnologije, zlasti na inovativnih področjih veriženja blokov in decentraliziranih financ. Yana je odlična pri pisanju podrobnih vodnikov, znanih kot bele knjige, in svetovanju o tokenomiki, ki ljudem pomaga razumeti, kako kriptoval ..