FTX-ovo podaljšanje roka za upnike

Borza kriptovalut FTX, ki je šla v stečaj, je upnikom podaljšala rok za prijavo terjatev. S to spremembo imajo upniki več časa, da prijavijo svoje terjatve med tekočimi finančnimi postopki za obravnavo propada borze FTX.

Napovedan nov rok

Prvotno je FTX za upnike določil poseben datum za prijavo terjatev, ki pa je bil zdaj prestavljen na konec julija ali začetek avgusta. To podaljšanje je usklajeno z rokom za glasovanje, v katerem morajo upniki odobriti načrt reorganizacije iz poglavja 11 v ZDA.

To v bistvu omogoča dodatne tedne, da zainteresirane strani pripravijo in predložijo svoje zahtevke v okviru postopka likvidacije na Bahamih, ki poteka neodvisno od postopka v ZDA.

O posodobitvi so bile obveščene stranke in upniki, pri čemer je bilo pojasnjeno, da imajo zaradi novega časovnega okvira na voljo 10 do 12 tednov več časa za predložitev svojih zahtevkov.

Stranke družbe FTX, znane tudi pod imenom FTX International, se lahko odločijo za sodelovanje v postopku na Bahamih ali v ZDA, ne morejo pa sodelovati v obeh postopkih. Podrobnosti o izbiri med obema postopkoma bodo na voljo junija, stranke pa bodo imele na voljo šest do osem tednov za odločitev.

Mešani odzivi in prihodnji načrti

Odločitev o podaljšanju roka za predložitev dolga je v kriptografski skupnosti naletela na mešane odzive. Nekateri jo vidijo kot pozitiven korak za tiste, ki jih je prizadel propad podjetja. Številni upniki pa so nezadovoljni zaradi negotovosti glede postopka razdelitve in morebitnih zamud pri prejemanju plačil.

Sunil, znani upnik, je izrazil velike pomisleke glede načrtov, ki jih je predlagala odvetniška skupina Sullivan and Cromwell (S&C), ki zastopa dolžnike. Obtožbe kažejo, da so ukrepi podjetja S&C upnikom FTX potencialno povzročili škodo v višini več kot 10 milijard USD.

Poleg tega je Sam Bankman-Fried, ustanovitelj družbe FTX, trenutno v zaporu pod hudimi pogoji. FTX namerava svoje denarne rezerve uporabiti za plačilo obresti približno dvema milijonoma strank, kar je neobičajno za stečajne scenarije.

Po likvidaciji vseh sredstev FTX pričakuje, da bo imel na voljo približno 16,3 milijarde USD denarnih rezerv za razdelitev. Skupni neporavnani dolgovi do strank in drugih nevladnih upnikov naj bi znašali približno 11 milijard USD.

Spoznajte Yano, našo strokovnjakinjo za kriptovalute z več kot sedmimi leti izkušenj. Ima obsežno znanje s področja tehnologije, zlasti na inovativnih področjih veriženja blokov in decentraliziranih financ. Yana je odlična pri pisanju podrobnih vodnikov, znanih kot bele knjige, in svetovanju o tokenomiki, ki ljudem pomaga razumeti, kako kriptoval ..