Najboljše kriptovalute
  Najboljše kriptovalute

   Delnica Metaplanet po velikem nakupu bitcoinov poskoči za 10 %

   Naložbeno podjetje Metaplanet Inc., ki kotira na tokijski borzi, je v torek povečalo vrednost svojih delnic za 9,88 %. Ta porast je sledil objavi, da je kupilo dodatnih 250 milijonov jenov (1,58 milijona dolarjev) bitcoinov. Vlagatelji so se na novico odzvali pozitivno, saj so pokazali zaupanje v strateško usmeritev podjetja.

   11. junija je Metaplanet objavil izjavo o tem, da je pridobil 23,351 BTC. S tem zadnjim nakupom je njeno skupno imetje bitcoinov naraslo na več kot 141,07 BTC, kar je ocenjeno na 9,54 milijona USD. Pridobitev sledi prejšnjim nakupom, opravljenim 23. aprila in 10. maja, kar kaže na stalno zavezanost podjetja’k povečanju svojih sredstev v Bitcoinu.

   Povprečna nakupna cena Bitcoina s strani podjetja Metaplanet je bila 10,27 milijona jenov oziroma približno 65.300 USD na Bitcoin. Trenutno se z Bitcoini trguje po 67.566 USD, kar je manj kot prejšnji teden, ko je bila najvišja vrednost skoraj 72.000 USD. To nihanje cen ni oviralo naložbene strategije podjetja Metaplanet.

   Cena delnice podjetja Metaplanet-Inc. se je zvišala na 89 jenov

   Delnica podjetja Metaplanet Inc. se je ob torkovem zaključku trgovanja zvišala na 89 jenov za delnico. To pomeni znatno povečanje v primerjavi s ceno, ki je 9. aprila, ko je podjetje prvič napovedalo svojo usmeritev v naložbe v bitcoine, znašala približno 19 jenov. Rast delnice odraža, da trg odobrava Metaplanetov strateški preobrat.

   „Kot odziv na investicijsko okolje, ki ga je povzročila pandemija, je družba Metaplanet celovito prestrukturirala svoja nešteta sredstva in posle ter tako pripravila teren za strateški zasuk v smeri vizije, osredotočene na Bitcoin,“ je navedeno na spletni strani družbe.
   Ta premik je del širše strategije podjetja za prilagajanje spreminjajočim se gospodarskim razmeram.

   Družba Metaplanet je prejšnji mesec izjavila, da se je odločila sprejeti Bitcoin kot svoje strateško zakladno rezervno sredstvo. Na to odločitev so vplivali trenutni gospodarski izzivi Japonske, vključno z visokim javnim dolgom, daljšimi obdobji negativnih realnih obrestnih mer in šibkim jenom. Podjetje je prepričano, da lahko Bitcoin v primerjavi s tradicionalnimi sredstvi zagotovi stabilnejšo in donosnejšo rezervo.

   Po podatkih spletne strani BitcoinTreasuries.net imajo javna podjetja po vsem svetu skupaj v lasti 308.688 bitcoinov. Družba Microstrategy Inc. vodi z 214.400 BTC, kar predstavlja več kot 50 % njene tržne kapitalizacije. Ta trend kopičenja bitcoinov kot rezervnega sredstva kaže na vse večje zaupanje podjetij v potencial kriptovalute za dolgoročno ohranjanje vrednosti.

   Spoznajte Yano, našo strokovnjakinjo za kriptovalute z več kot sedmimi leti izkušenj. Ima obsežno znanje s področja tehnologije, zlasti na inovativnih področjih veriženja blokov in decentraliziranih financ. Yana je odlična pri pisanju podrobnih vodnikov, znanih kot bele knjige, in svetovanju o tokenomiki, ki ljudem pomaga razumeti, kako kriptoval ..