Bybit opozarja, da bo Bitcoin v devetih mesecih izginil z borz!

Bybitova analiza nedavnega dogodka razpolovitve bitcoina kaže, da je zmanjševanje zalog bitcoina (BTC) na različnih borzah mogoče pripisati predvsem povečanju zadržanja vlagateljev v kombinaciji z zmanjšanjem proizvodnje rudarjenja. Dogodek razpolovitve, ki drastično zmanjša nagrade za rudarjenje novih bitcoinov, za polovico zmanjša količino kovancev, dodanih na trg. To zmanjšanje pogosto privede do omejene ponudbe, ki se še poslabša zaradi večje težnje vlagateljev, da svoja sredstva zadržijo dlje časa.

Poleg tega se stalno povečuje zanimanje institucij za bitcoin, zlasti z uvedbo promptnih skladov za trgovanje z bitcoini na borzi (ETF) v Združenih državah Amerike, kot je podrobneje opisano v poročilu družbe Bybit.

V skladu s tem poročilom institucije bitcoin vse bolj dojemajo kot stabilno sredstvo, kar je sprožilo znatno povečanje naložb tako subjektov, ki poznajo kriptovalute, kot tudi tistih iz tradicionalnega finančnega sektorja. Ta trend pridobivanja in ohranjanja med temi vlagatelji je prispeval k zmanjšanju količine bitcoinov, s katerimi se aktivno trguje na borzah.

Rezerve bitcoinov na vseh centraliziranih borzah izginjajo hitreje

Raziskava družbe Bybit poudarja, da se “rezerve bitcoinov na vseh centraliziranih borzah hitreje izčrpavajo. Ker je ostalo le še 2 milijona bitcoinov in ob predpostavki dnevnega priliva 500 milijonov USD v [promptne sklade ETF za bitcoin], se pričakuje, da bo iz rezerv borz dnevno umaknjenih približno 7142 bitcoinov. Takšna stopnja umika pomeni, da bi za izčrpanje vseh preostalih rezerv lahko trajalo le devet mesecev,” pojasnjujejo raziskovalci v svoji analizi.

Poročilo dodaja: “V poročilu je zapisano, da je treba v primeru, ko se borza borznega denarja ne nahaja na borzi, uporabiti naslednje metode:

“Glede na to ni presenetljivo, da se bo cena bitcoina pred razpolovitvijo ali celo po njej še naprej dvigovala, saj bo zmanjševanje ponudbe povzročilo še en nov rekord”.

Poročilo poudarja tudi spremembo v obnašanju vlagateljev, ki kaže na občutno povečanje deleža BTC, shranjenih v hladnem skladišču, ki vključuje shranjevanje kriptovalute brez povezave, da se poveča varnost in zmanjša nagnjenost k prodaji, kar pripomore k ublažitvi omejitev ponudbe. Ta trend je posledica optimističnih tržnih obetov in želje po izkoriščanju morebitnih prihodnjih dvigov cen, kot kažejo podatki družbe Bybit.

Družba Bybit predvideva, da bi se lahko, če se bodo obstoječi trendi nadaljevali, na splošnem trgu bitcoinov nadalje zmanjšala ponudba BTC. To zmanjševanje bi lahko potencialno zvišalo cene, saj bi tekoče povpraševanje preseglo vse manjšo ponudbo. To napoved podpira njihova preučitev prejšnje dinamike trga v primerljivih razmerah, ki so običajno privedle do znatnega zvišanja cen.

Spoznajte Yano, našo strokovnjakinjo za kriptovalute z več kot sedmimi leti izkušenj. Ima obsežno znanje s področja tehnologije, zlasti na inovativnih področjih veriženja blokov in decentraliziranih financ. Yana je odlična pri pisanju podrobnih vodnikov, znanih kot bele knjige, in svetovanju o tokenomiki, ki ljudem pomaga razumeti, kako kriptoval ..