BlackRock + elita Wall Streeta: novo obdobje Bitcoin ETF!

BlackRock, globalna družba za upravljanje premoženja, je 5. aprila pomembno posodobila svoj prospekt za sklad za trgovanje na borzi z bitcoini (ETF) in napovedala vključitev petih velikih institucij z Wall Streeta kot novih pooblaščenih udeležencev tega podjetja.

Na seznam udeležencev sklada ETF so se na novo uvrstile družbe ABN AMRO Clearing, Citadel Securities, Citigroup Global Markets, Goldman Sachs in UBS Securities. Ta posodobitev je bila uradno objavljena s spremembo registracijske izjave S-1 družbe BlackRock, ki je bila vložena pri ameriški Komisiji za vrednostne papirje in borzo (SEC).

V ETF so že prej sodelovale druge ugledne finančne institucije, med njimi JPMorgan Securities, Jane Street Capital, Macquarie Capital in Virtu Americas, kar kaže na vse večje zanimanje in raznolikost finančnih subjektov, ki sodelujejo pri tem inovativnem finančnem produktu.

Vloga pooblaščenih udeležencev v okviru Bitcoin ETF je izrednega pomena. Ti udeleženci imajo možnost ustvarjanja in odkupa delnic ETF. Ta postopek je sestavni del operativne dinamike ETF, saj vključuje zamenjavo delnic ETF za košarico vrednostnih papirjev, ki odraža imetja ETF, ali za gotovino, kar zagotavlja likvidnost in stabilnost trga.

Eric Balchunas, izkušeni analitik pri agenciji Bloomberg, si vključitev teh novih, pomembnih akterjev razlaga kot pokazatelj njihovega vse večjega zanimanja za sektor kriptovalut. Kaže tudi na novo odkrito pripravljenost teh finančnih gigantov, da se javno povežejo s tako inovativnimi in potencialno donosnimi podvigi.

Pri odpravljanju pomislekov, povezanih s tržno manipulacijo, se je komisija SEC zavzela za mehanizem ustvarjanja in odkupa gotovine za Bitcoin ETF-je. Za razliko od tradicionalnega modela v naravi, ki vključuje neposredno ravnanje udeležencev na trgu z osnovnimi sredstvi, je ta gotovinski pristop namenjen omejevanju morebitnih manipulacij s cenami znotraj dneva.

Ta preventivni ukrep, ki so ga sprva predlagali upravljavci premoženja, kot je Hashdex, so nato v svojih regulativnih prijavah sprejeli tudi drugi vodilni upravljavci premoženja, vključno z industrijskimi titani, kot so BlackRock, ARK Invest in Grayscale.

Trgovalne dejavnosti za Bitcoin ETF so se marca močno povečale, saj je obseg trgovanja dosegel neverjetnih 111 milijard dolarjev. Kljub temu skokovitemu povečanju pa obstajajo znaki, da se povpraševanje po tem inovativnem finančnem produktu morda stabilizira. BlackRockov iShares Bitcoin Trust (IBIT) ostaja prevladujoča sila v smislu obsega trgovanja in sredstev v upravljanju na tem področju.

Po podatkih podjetja BitMEX Research so sredstva IBIT 1. aprila znašala 17,6 milijarde dolarjev in so vodila pred konkurenti, kot sta Grayscale in Fidelity. Ta razvoj poudarja ključno vlogo družbe BlackRock pri oblikovanju razvijajočega se trga ETF-jev za bitcoin.

Spoznajte Yano, našo strokovnjakinjo za kriptovalute z več kot sedmimi leti izkušenj. Ima obsežno znanje s področja tehnologije, zlasti na inovativnih področjih veriženja blokov in decentraliziranih financ. Yana je odlična pri pisanju podrobnih vodnikov, znanih kot bele knjige, in svetovanju o tokenomiki, ki ljudem pomaga razumeti, kako kriptoval ..