Top kriptografija

  Bitcoin Whales’ $3B Stash Surge Razkrito v januarskih podatkih

  Kriptovalutni kiti, znani tudi kot pomembni vlagatelji na področju kriptovalut, so v tem mesecu v Bitcoinu (BTC) zbrali za 3 milijarde dolarjev, kot je razvidno iz ugotovitev analitičnega podjetja IntoTheBlock.

  Podatki kažejo na opazen porast količine Bitcoinov v denarnicah, ki imajo več kot 1.000 BTC, in sicer za približno 76.000 BTC. Posledično je skupna količina Bitcoinov v teh denarnicah zdaj skoraj 7,8 milijona BTC.

  Trajektorija vodilne kriptovalute je pokazala pozitiven začetek meseca in 11. januarja dosegla višino, ki je presegla 48.900 USD, kar še posebej sovpada z uvedbo spotovskih skladov za trgovanje na borzi (ETF) s sedežem v ZDA. Kasneje je tržna dinamika vplivala na korekcijo cen, pri čemer so se vrednosti prejšnji teden umaknile na najnižje vrednosti okoli 38.500 USD.

  Ta popravek je bil pripisan pobiranju dobičkov vlagateljev v priljubljeno kriptoinvesticijsko sredstvo Grayscale Bitcoin Trust (GBTC). Zanimivo je, da so med tem padcem cen položaj izkoristili razgledani kiti, ki so prek borze kriptovalut Bitfinex pridobili Bitcoine po ugodnejših vrednotenjih.

  “Medtem ko so skladi ETF za bitcoin zabeležili neto prilive v višini 820 milijonov dolarjev, so bitcoinski kiti v letu 2024 do zdaj zabeležili povečanje za ~3 milijarde dolarjev (76.000 BTC),” je v tedenskem glasilu zapisal IntoTheBlock. “Med “kite” spadajo vsi subjekti, posamezniki ali skladi (vključno s skladi ETF), ki imajo v lasti več kot 1.000 BTC.”

  Če preučimo korelacijo med aktivnostjo kitov in gibanjem cen kriptovalut, modra črta na grafu simbolizira prvo, črna črta pa pomeni nihanje tržne cene kriptovalute. V tem obdobju je bilo opaziti zaupanje kitov, saj so med upadom trga strateško povečali svoje imetje bitcoinov, s čimer so pokazali svoje prepričanje v dolgoročni potencial kriptovalute.

  Ker se trg še naprej razvija, z nedavno uvedbo skladov, s katerimi se trguje na borzi (ETF), različni opazovalci panoge in ugledne finančne institucije, kot je Standard Chartered, pričakujejo znaten priliv kapitala na področje kriptovalut. Ta priliv naj bi tržno ceno bitcoina dvignil v višave, saj naj bi po napovedih do leta 2024 dosegla 100.000 dolarjev.

  Te optimistične napovedi odražajo kolektivno mnenje, da bodo na novo uvedeni ETF-ji pritegnili milijarde dolarjev naložb, kar bo še utrdilo status Bitcoina kot donosnega in odpornega naložbenega sredstva v svetovnem finančnem prostoru.

  Spoznajte Rahula Nambiampuratha iz Kerale v Indiji, usposobljenega samostojnega pisca, specializiranega za kriptovalute. Rahul je študiral finance na univerzi Sikkim Manipal. Je strokovnjak za kriptovalute, tehnologijo veriženja blokov, NFT in Web3, novo dobo interneta. Rahul je kriptovalute začel raziskovati leta 2014. Ima več kot pet let izk ..