Najboljše kriptovalute
  Najboljše kriptovalute

   Bitcoin opozorilo: Strokovnjaki napovedujejo padec na 50.000 $

   Strokovnjaki iz podjetja 10x Research napovedujejo, da bo vrednost bitcoina z več kot 60.000 dolarjev od 4. julija padla pod 57.000 dolarjev. Menijo, da bi se lahko ta strm padec nadaljeval in se spustil še na 50.000 dolarjev.

   Padec s 60.000 dolarjev na 50.000 dolarjev pomeni pomembno spremembo razpoloženja na trgu. Po mnenju družbe 10x Research je ta sprememba posledica upočasnitve nakupne dejavnosti in povečanja prodajnega pritiska.

   Markus Thielen, analitik pri podjetju 10x Research, pravi, da je bil padec pričakovan. “Podatki z začetka junija so že pokazali, da je bil prenakupljeni trg pripravljen na korekcijo,” je pojasnil.

   Kazalo vsebine

   Posledice za vlagatelje v bitcoine

   Padec cene bitcoina za 5,44 % je pomembno vplival na razpoloženje vlagateljev in likvidnost trga. Ta vpliv se kaže v tržni kapitalizaciji Bitcoina, ki je znašala 1,1 milijarde dolarjev, in 57-odstotnem povečanju obsega trgovanja.

   V poročilu 10x Research je poudarjeno, da bi lahko rudarji Bitcoina in kupci promptnih skladov Bitcoin ETF pospešili padec cene, če Bitcoin prebije ključne ravni podpore. Ker se ravni podpore rušijo, se prodajalci trudijo, da bi našli likvidnost.

   Izprodaja sovpada z načrtovanimi odkupi bitcoinov družbe Mt. Gox v skupni vrednosti 8,5 milijarde dolarjev, ki naj bi se začeli julija.

   Glede na poročilo družbe 10x Research so bili po kršitvi podporne ravni 60.000 dolarjev po tej ceni pripravljeni kupovati le trgovci z nizko stopnjo informiranosti.

   Napoved cene bitcoina

   Napovedi glede cene bitcoina

   Poročilo je ohranilo previdne napovedi za ceno Bitcoina in trgovcem svetovalo, naj se osredotočijo na upravljanje tveganj v pripravah na nadaljnjo nestanovitnost, ter opozorilo, da “zdaj ni čas za samozadovoljstvo”.

   Dobički za dolgoročne imetnike bitcoinov

   Nedavna analiza družbe ITech kaže, da je trend upadanja vrednosti Bitcoina posledica tega, da dolgoročni imetniki unovčujejo svoje znatne dobičke.

   SOPR dolgoročnih imetnikov je 3. julija presegel vrednost 10, kar pomeni, da so svoje bitcoine prodali za vsaj 10-kratnik začetne nakupne cene.

   Analiza kaže, da so dolgoročni imetniki bitcoinov, ki imajo bitcoine običajno v lasti približno pet do sedem let, morda prispevali k povečanemu prodajnemu pritisku na trgu. Ti imetniki zdaj izbirajo dobičke, kar še povečuje zagon za padanje.

   Spoznajte Yano, našo strokovnjakinjo za kriptovalute z več kot sedmimi leti izkušenj. Ima obsežno znanje s področja tehnologije, zlasti na inovativnih področjih veriženja blokov in decentraliziranih financ. Yana je odlična pri pisanju podrobnih vodnikov, znanih kot bele knjige, in svetovanju o tokenomiki, ki ljudem pomaga razumeti, kako kriptoval ..