Bitcoin nevarno območje: Arthur Hayes napoveduje padec na 30 tisoč dolarjev sredi porasta inflacije

Začetnik

Vodnik za začetnike po kriptovalutah

Vmesni

Vodnik za začetnike po blockchainu in kriptovalutah

Strokovnjak

Novice o kriptovalutah za strokovnjake

Bitcoin je zaradi nastajajočih globalnih makroekonomskih pretresov pripravljen doživeti padec na 35.000 dolarjev ali nižje, kot je poudaril Arthur Hayes.

Nekdanji izvršni direktor borze kriptovalut BitMEX v svojem najnovejšem zapisu na blogu z naslovom “Yellen or Talkin'?” z dne 24. januarja predstavlja mračno kratkoročno napoved cene BTC. Čeprav je cena bitcoina še vedno za 75 % višja kot pred letom dni, se sooča s konvergenco dejavnikov, ki prispevajo k znatnemu nihanju navzdol v tekočem četrtletju.

Hayes: Bitcoin pridobiva na vrednosti v luči skrbi glede inflacije do leta 2024

Hayes opredeljuje različne vire zaskrbljenosti, vključno s konfliktom v Rdečem morju med Združenimi državami Amerike in Hutiji, ki vpliva na svetovni ladijski promet, trenutnimi predsedniškimi volitvami v ZDA in politiko Federal Reserve.

Konflikt v Rdečem morju ima pomembne posledice za inflacijo. Tvegana sredstva, vključno s kriptovalutami, že marca pričakujejo morebitno spremembo politike Fed, ki bi vključevala znižanje obrestnih mer za privabljanje likvidnosti nazaj na trg.

Kljub morebitnim pomislekom glede inflacije bi lahko višji prevozni stroški povzročili skokovit porast cen v nadaljevanju leta. Hayes meni, da si bo predsednik Federal Reserve Jerome Powell verjetno prizadeval rešiti ta vprašanja tako, da bo poudaril možnost znižanja obrestnih mer, ne da bi jih dejansko izvedel.

“To, kar bi lahko bilo blago povečanje stopnje inflacije zaradi višjih stroškov prevoza, bi lahko dodatno povečali znižanje obrestnih mer in ponovna uvedba QE. Tržišče tega še ne ceni, Bitcoin pa to ceni.”

Hayes razpravlja tudi o moči ameriškega regionalnega bančnega sektorja, ki ga od zloma marca 2023 podpira program terminskega financiranja bank (BTFP). Vendar pa se ob izteku programa BTFP pojavljajo vprašanja o likvidnosti in finančnih težavah bank, ki so odvisna od ukrepov ministrice za finance Janet Yellen.

V prispevku na blogu je poudarjeno, da v primeru finančne krize postane prednostna naloga reševanje finančne stabilnosti pred bojem proti inflaciji.

“Zato je za zmanjšanje, zožitev QT in morebitno nadaljevanje QE, za katere trg meni, da bodo marca že v igri, najprej potrebnih nekaj bank, ki bodo propadle, ko ne bo obnovljena BTFP.”

Bitcoin mora “vzpostaviti podporo” pod 35.000 USD

Kar zadeva Bitcoin, blog predlaga, da prihajajoči pretresi, povezani s pomisleki glede likvidnosti in iztekom BTFP, skupaj z geopolitičnimi tveganji kažejo, da je 20-odstotni padec cene BTC šele začetek.

Hayes napoveduje potencialno 30-odstotno korekcijo z najvišje vrednosti odobritve ETF, ki znaša 48.000 USD, na 33.600 USD.

“Zato menim, da bitcoin oblikuje podporo med 30.000 in 35.000 dolarji. Zato sem 29. marca 2024 kupil prodajne pakete z izvršilno črto 35.000 USD.”

Ugotavlja, da ravni pod 35.000 USD zdaj predstavljajo priložnost za izkoriščanje padca, potem ko je BTC/USD 23. januarja dosegel 38.500 USD na Bitstampu, kar pomeni najnižjo točko od začetka decembra. Kriptovaluta se je pozneje po podatkih podjetja TradingView odbila za približno 1.700 dolarjev višje.

Začetnik

Vodnik za začetnike po kriptovalutah

Vmesni

Vodnik za začetnike po blockchainu in kriptovalutah

Strokovnjak

Novice o kriptovalutah za strokovnjake