Top kriptografija

  Bitcoin naraste za 5 %: Ima odobritev ETF 99,9 % možnosti?

  BlackRockova zadnja prijava za predlagani Bitcoin ETF sovpada z ohranjanjem podpore BTC tik nad 40.000 USD. Bitcoin je 19. decembra presegel 43.000 USD, kar je bilo posledica novic v zvezi s potencialno uvedbo prvega promptnega sklada za trgovanje na borzi (ETF) z BTC v ZDA.

  Nenaden porast cene bitcoina

  Pričakovanja glede ETF za bitcoin ostajajo velika.

  Podatki TradingView so pokazali, da je BTC doživel odboj in po dnevnem zaprtju dosegel najvišjo vrednost 43.456 USD. Kljub negotovemu začetku tedna je BTC/USD hitro pridobil zagon, pri čemer je zaključna cena 18. decembra pomenila 5-odstotno rast od najnižje dnevne točke. Kasneje je bilo objavljeno, da je BlackRock, eden od kandidatov za prvi ameriški promptni ETF za Bitcoin, spremenil svojo politiko odkupa produktov, tako da je kot opcijo vključil BTC.

  “Nepremičninski odkup nekaterih ali vseh delnic delničarja v zameno za osnovni bitcoin, ki ga predstavljajo odkupljene delnice, za delničarja na splošno ne bo pomenil obdavčljivega dogodka,” je navedeno v zadnji iteraciji dokumenta S1 podjetja BlackRock, ki ga je predložilo ameriški Komisiji za vrednostne papirje in borzo (SEC).

  Prijava uvaja tudi predpise v zvezi z zamenjavo košaric delnic za gotovino namesto za BTC, pri čemer slednje čaka na privolitev regulatorja. SEC naj bi odločitve o promptnem ETF dokončno sprejel januarja 2024, zaradi česar bo prihodnji mesec ključno obdobje za navdušence nad bitcoini. Odobritev ETF bi lahko pomembno vplivala na prihodnjo pot BTC, kar je po vztrajnih zamudah in zavrnitvah čedalje bolj prisotno.

  “Stopnja angažiranosti SEC in vrnitev/prehodi/spremembe v zvezi z Bitcoin ETF nam govorijo, da je to 99,9-odstotno sklenjen posel,” se je na najnovejše dogodke odzval trgovec in vlagatelj Bob Loukas na portalu X Ta teden je komisija SEC svojo razsodbo o več ETF-ih za ethere preložila na maj.

  Trgovec z bitcoini: do konca leta 2023 je možnih 50.000 dolarjev

  Pred tem se Bitcoin sooča tako z letnim zaprtjem sveč kot z različnimi objavami makroekonomskih podatkov, kar bi lahko povečalo volatilnost v praznični sezoni. Trg ostaja razdeljen glede neposredne poti BTC, pri čemer je padec pod 40.000 dolarjev še vedno mogoč. Kriptograf Ed iz podjetja CryptoTA je 18. decembra v posodobitvi napovedal morebitni padec, ki mu bo sledil vzpon, in špekuliral, da bi se lahko BTC/USD do konca leta 2023 dotaknil 50.000 USD.

  “Poglejmo pozneje v tednu, kako se bo to razvilo,” je sklenil in navedel nizko ciljno vrednost 38.000 USD. Priznani trgovec Matthew Hyland se pridružuje temu pozitivnemu razpoloženju in na dnevnih grafih opaža bikovsko divergenco med indeksom RSI in ceno bitcoina.

  Po zadnjih podatkih je dnevni RSI znašal 60,45 in se je stabiliziral z vrha, ko se je Bitcoin dotaknil več kot 44.000 USD, kar je največ v zadnjih 19 mesecih.

  Spoznajte Rahula Nambiampuratha iz Kerale v Indiji, usposobljenega samostojnega pisca, specializiranega za kriptovalute. Rahul je študiral finance na univerzi Sikkim Manipal. Je strokovnjak za kriptovalute, tehnologijo veriženja blokov, NFT in Web3, novo dobo interneta. Rahul je kriptovalute začel raziskovati leta 2014. Ima več kot pet let izk ..