Bitcoin kitov Gear Up za razpolovitev

Medtem ko se približuje pričakovani dogodek razpolovitve Bitcoina, se je v zadnjem tednu opazno povečalo število nakupov velikih količin Bitcoina s strani kitov. Do četrte polovitve Bitcoina, ki bo zmanjšala nagrado za blok na 3,125 BTC, je ostal še približno en teden, zato je opazen porast povpraševanja s strani teh velikih imetnikov, kar kaže na ugodne napovedi za trg.

Podatki, ki jih je zagotovilo podjetje za analizo kriptovalut CryptoQuant, razkrivajo, da je povpraševanje bitcoinskih kitov doseglo raven brez primere.

Prvič se je zgodilo, da je povpraševanje “stalnih imetnikov” preseglo ponudbo na novo izkopanih bitcoinov. Ta razvoj kaže, da stopnja proizvodnje novih Bitcoinov z rudarskimi dejavnostmi ne zadošča za zadovoljitev potreb vlagateljev v kriptovalute, kar kaže na vse večje pomanjkanje, ki naj bi se po prepolovitvi Bitcoina še okrepilo.

To naraščajoče povpraševanje kitov BTC bo skupaj s povečanimi prilivi promptnih Bitcoinov verjetno povzročilo pritisk na rast cene te vodilne kriptovalute. Srednjeročno do dolgoročno bi lahko ta trend znatno zvišal vrednost Bitcoina.

Razpolovitev Bitcoina je ključni dogodek v ekosistemu kriptovalut, ki ga običajno zaznamujejo precejšnja nihanja cen pred dogodkom in po njem.

V preteklosti so se bikovske serije začele več mesecev pred razpolovitvijo, kar je bilo posledica pričakovanja zmanjšanja ponudbe BTC. Po razpolovitvi so cene bitcoinov v preteklosti strmo naraščale, kar sta okrepila zmanjšana ponudba in vse večja vrzel med ponudbo in povpraševanjem.

Poleg tega, da vplivajo na neposredno ponudbo bitcoinov, razpolovitve BTC vplivajo tudi na rudarje, ki preverjajo transakcije in dodajajo nove bloke v verigo blokov.

Vsak dogodek razpolovitve prepolovi zaslužek rudarjev za Bitcoine in s tem poveča stroške, povezane z rudarjenjem novih Bitcoinov. Zato morajo cene Bitcoina doseči določen prag, da se ohrani dobičkonosnost rudarskih operacij.

Trenutno povprečni stroški rudarjenja enega Bitcoina znašajo približno 49.000 USD, kar ob trenutni trgovalni ceni, ki se giblje okoli 70.000 USD, ostaja dobičkonosno. Po prepolovitvi pa morajo cene bitcoinov preseči 80.000 USD, da bodo rudarske operacije ostale finančno donosne.

Faza kopičenja kitov je pozitiven kazalnik za trg kriptovalut, ki kaže na to, da večji imetniki bitcoinov prenašajo svoje premoženje v hladne denarnice v pričakovanju prihodnjega zvišanja cen.

Spoznajte Yano, našo strokovnjakinjo za kriptovalute z več kot sedmimi leti izkušenj. Ima obsežno znanje s področja tehnologije, zlasti na inovativnih področjih veriženja blokov in decentraliziranih financ. Yana je odlična pri pisanju podrobnih vodnikov, znanih kot bele knjige, in svetovanju o tokenomiki, ki ljudem pomaga razumeti, kako kriptoval ..