Bitcoin je v 800 tednih dosegel 1 milijardo transakcij

Bitcoin, najdragocenejša kriptovaluta na svetu, je začel delovati 3. januarja 2009. Začelo se je z oblikovanjem prvega bloka, znanega kot blok geneze. Po nekaj več kot 800 tednih je Bitcoin dosegel pomemben mejnik: obdelal je več kot milijardo transakcij.

Ta dosežek se je zgodil v obdobju povečanega navdušenja nad bitcoinom. V zadnjem letu se je dnevni obseg transakcij močno povečal. Ta porast je posledica novih funkcij, kot sta Bitcoin Ordinals in Runes, ki so pritegnile veliko dejavnosti. K povečanju pozitivnega razpoloženja do Bitcoina je v zadnjem letu prispevala tudi uvedba promptnih skladov Bitcoin ETF.

Transakcije-Bitcoin-on-net na mesečni osnovi

Kljub temu mejniku Bitcoin ni bil prvi, ki je dosegel milijardo transakcij. Njegov konkurent, Ethereum, je opravil skoraj 2,4 milijarde transakcij. Vendar je bila pot Bitcoina do te točke počasnejša. V zadnjem mesecu je v povprečju opravil šest transakcij na sekundo, kažejo podatki iz nadzorne plošče Bitcoin podjetja Clark Moody's.

Ta mejnik se je zgodil le nekaj tednov po zadnjem dogodku razpolovitve Bitcoina, pomembnem trenutku, ki je zmanjšal nagrado za rudarjenje novih blokov.

Transakcije z bitcoini - transakcije z bitcoini v omrežju na dan

Od razpolovitve so se stroški obdelave transakcij zmanjšali. Kljub temu je povprečno število dnevnih transakcij še vedno visoko. To še posebej velja v primerjavi z večino zgodovine Bitcoina, z izjemo zadnjega leta. Bitcoin je zdaj na poti k doseganju naslednjega velikega mejnika: dveh milijard transakcij.

Spoznajte Yano, našo strokovnjakinjo za kriptovalute z več kot sedmimi leti izkušenj. Ima obsežno znanje s področja tehnologije, zlasti na inovativnih področjih veriženja blokov in decentraliziranih financ. Yana je odlična pri pisanju podrobnih vodnikov, znanih kot bele knjige, in svetovanju o tokenomiki, ki ljudem pomaga razumeti, kako kriptoval ..