Top kriptografija
  Top kriptografija

   Bitcoin je pripravljen na eksplozivno rally: $100k naslednji?

   Bitcoin (BTC) je marca dosegel rekordno vrednost več kot 73.000 USD. Mnogi menijo, da je naslednji cilj 100.000 USD. Po mnenju strokovnjaka za trgovanje s kriptovalutami TradingShot se zdi ta cilj mogoč. Opozorili so, da je bitcoin morda na pragu večjega zvišanja cene.

   V objavi v TradingView 29. maja je TradingShot delil spoznanja, ki nakazujejo, da Bitcoin vstopa v zadnjo in najbolj intenzivno fazo trenutnega bikovskega cikla, znanega kot parabolični rally.

   „Bitcoin začenja zadnji in najagresivnejši del trenutnega bikovskega cikla: parabolični rally. Najnovejši in morda najmočnejši signal, ki to potrjuje, prihaja iz dobro znanih kazalnikov likvidnostne kombinacije, ki smo jih razvili v zadnjih nekaj letih,“ je dejal strokovnjak.

   Ključni znaki kažejo, da je pred bitcoinom parabolični vzpon

   Ključni kazalniki za ta rally so sklad donosov globalnih obveznic, krožeča likvidnost, visoko donosne podjetniške obveznice in stohastični indeks relativne moči (RSI).

   Graf trgovanja z bitcoini

   Analitik je omenil, da se je sklad donosnosti globalnih obveznic prvič letos obrnil navzgor. V preteklosti so takšni obrati vodili do znatnega povečanja cene bitcoina.

   Poleg tega so se prevladujoči kazalniki obtočne likvidnosti in podjetniških obveznic z visokim donosom obrnili navzgor, potem ko so dosegli dno. Podobne vzorce smo opazili aprila 2020, oktobra 2016 in julija 2012, čemur so sledili veliki vzponi Bitcoina.

   Stohastični RSI, kazalnik zagona, se je v dvomesečnem časovnem okviru pravkar premaknil nad mejo 80, ki je presežena. Ta dogodek je v preteklosti sprožil bikovske preobrate pri kazalnikih likvidnosti, zaradi česar je Bitcoin v 12 do 13 mesecih dosegel vrh cikla.

   Analiza podjetja TradingShot je trenutne trende primerjala tudi s prejšnjimi bikovskimi cikli Bitcoina. Ugotovili so, da so preobrati v kazalnikih likvidnosti in preboj prevelike kupljene ovire na indeksu Stoch RSI v preteklosti privedli do velikega povečanja cen.

   „Vsakič, ko se je to zgodilo v preteklosti, je to sovpadlo z masivnim bikovskim preobratom na teh kazalnikih likvidnosti (LI) in Bitcoin je v 12 do 13 mesecih kasneje dosegel vrh cikla. Zaradi tega pričakujemo, da bo BTC dosegel vrh čez eno leto, približno maja 2025. Pripravite se na divjo vožnjo, ki je pred vami,“ je dodal TradingShot.

   Če se bo ta napoved uresničila, bo to dobra novica za vlagatelje v bitcoin. Bitcoin se je vrnil v trgovanje okoli 67.000 dolarjev, kar nakazuje, da je zaradi trenutnih tržnih bojev med medvedi in biki morda na obzorju pomembno gibanje cen.

   Dolgotrajno obdobje konsolidacije Bitcoina

   Pred kratkim je Bitcoin dosegel vrednost 71.500 USD ob navdušenju nad skladom za trgovanje na borzi (ETF) Ethereum (ETH), ki se je izkazal za past za bike. Kljub temu je bitcoin ostal nad podporo v višini 67.000 USD.

   Med to konsolidacijo je kriptoanalitik Rekt Capital 28. maja predlagal, da bi vlagatelji pred morebitno večjo rastjo lahko videli podaljšano stransko trgovanje med 60.000 in 70.000 USD.

   „Bitcoin vse bolj kaže znake, da se je ta nedavni odboj napajal pri oblikovanju še enega lokalnega vrha (modri kvadrat). Navsezadnje zgodovina kaže, da se bo Bitcoin verjetno še naprej konsolidiral med ~60.000 in ~70.000 USD,“ je dejal.

   Bitcoin konsolidacija
   Spoznajte Yano, našo strokovnjakinjo za kriptovalute z več kot sedmimi leti izkušenj. Ima obsežno znanje s področja tehnologije, zlasti na inovativnih področjih veriženja blokov in decentraliziranih financ. Yana je odlična pri pisanju podrobnih vodnikov, znanih kot bele knjige, in svetovanju o tokenomiki, ki ljudem pomaga razumeti, kako kriptoval ..