Top kriptografija

  Bitcoin ETF skok Iskre napovedi $112K Cena

  Po podatkih podjetja CryptoQuant obstaja velika verjetnost, da se bodo cene bitcoina v tekočem letu povzpele na neverjetnih 112.000 USD, če se bo nadaljeval pritok sredstev v promptne sklade, s katerimi se trguje na borzi (ETF).

  Ta napoved, ki jo je podal glavni izvršni direktor Ki Young Ju, poudarja potencialno bikovsko trajektorijo trga kriptovalut. Ju je med razpravami na portalu X poudaril, da bi lahko bitcoin tudi v “najslabšem primeru” še vedno doživel znaten vzpon in dosegel vsaj 55.000 dolarjev. Ta projekcija predstavlja precejšen, skoraj 15-odstotni dvig v primerjavi s cenami, zabeleženimi v ponedeljek.

  Napovedi temeljijo na analizi vpliva teh prilivov na tržno kapitalizacijo Bitcoina, skupaj z natančnim pregledom metričnega razmerja, ki v preteklosti kaže, ali cene veljajo za “precenjene” ali “podcenjene”.

  Ob poudarjanju znatnih prilivov iz promptnih skladov ETF, ki znašajo približno 9,5 milijarde USD mesečno, je Ju špekuliral o potencialnem letnem povečanju realizirane tržne kapitalizacije, ki bi lahko dosegla impresivnih 114 milijard USD. Tudi ob odlivih iz subjektov, kot je GBTC, je Ju predvideval znatno povečanje za približno 76 milijard USD, s čimer bi se realizirana zgornja meja s sedanjih 451 milijard USD lahko dvignila na 527-565 milijard USD.

  Ju je nadalje pojasnil pomen razmerja, ki spremlja tržno kapitalizacijo Bitcoina glede na njegovo realizirano kapitalizacijo – merilo, ki odraža aktivne žetone po njihovi zadnji trgovalni ceni. To razmerje, ki naj bi po napovedih doseglo vrednost 3,9 pri špekuliranem cenovnem razponu od 104.000 do 112.000 USD, zgodovinsko gledano signalizira potencialni vrhunec trga.

  Meteorski vzpon promptnih ETF-ov Bitcoin kaže na razvijajoči se trend, saj so imetja po zadnjih razpoložljivih podatkih, le mesec dni po njihovi ustanovitvi, presegla 192.000 Bitcoinov.
  Kljub relativno kratkemu obstoju so ti skladi že uspeli privabiti milijarde dolarjev vlagateljev, ki iščejo izpostavljenost Bitcoinu brez potrebe po neposrednem lastništvu in shranjevanju. To naraščajoče zanimanje še dodatno utrjuje potencial za vzpon Bitcoina v finančni krajini in poudarja razvijajočo se dinamiko naložbenih strategij v kriptovalute.

  Spoznajte Rahula Nambiampuratha iz Kerale v Indiji, usposobljenega samostojnega pisca, specializiranega za kriptovalute. Rahul je študiral finance na univerzi Sikkim Manipal. Je strokovnjak za kriptovalute, tehnologijo veriženja blokov, NFT in Web3, novo dobo interneta. Rahul je kriptovalute začel raziskovati leta 2014. Ima več kot pet let izk ..